Eerste politie-waterfiets in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Sander Dol biedt namens de stichting ‘Thorbeckegracht Festival’ de Politie IJsselland een waterfiets aan ter beveiliging  op het water tijdens het festival dit weekeinde. De heer M. Gerritsen zal namens de politie IJsselland de waterfiets in ontvangst nemen op vrijdag 11 september a.s. om 15.30 uur op het drijvende ponton in de Thorbeckegracht ter hoogte van de Librije.

De Heer Gerritsen is verheugd door dit initiatief van de stichting, maar durft nog niet met zekerheid te zeggen of de politie ook gebruik zal gaan maken van het vaartuig. Het Thorbeckegracht Festival is een gratis festival op zaterdag 12 september 2009 wat zich afspeelt op het water. Bezoekers met een eigen boot worden aangemoedigd om aan te sluiten in de Thorbeckegracht. Beveiliging op het water is dan ook belangrijk. Het festival opent samen met Odeon de Spiegel theaters, Poppodium Hedon, ArtEZ Conservatorium en tal van Zwolse amateurgezelschappen het culturele seizoen van Zwolle. De gehele dag zijn er rondom de Thorbeckegracht gratis optredens te bezoeken voor jong en oud.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

14 gedachten over “Eerste politie-waterfiets in Zwolle”

 1. hebben ze daar de mensen wel voor , en als ze mensen er voor hebben denk ik niet dat ze veel zin hebben om er op te fietsen.
  want ze staan liever achter het bushokje met de lasergun.

 2. tjonge, dat zullen wel spectaculaire achtervolgingen worden 😀

  Ze mogen die politiewaterfiets dan wel een wat efficiëntere aandrijving geven.

 3. ja als er na een waterfietssessie nog een achtervolging ingezet moet worden kan ik me voorstellen dat het wat te gek wordt voor deze wateragenten.
  is er nog geen fitnesscentra te vinden die deze agenten wil sponsoren met een gratis halfjaar abonnementje?

 4. hebben ze daar de mensen wel voor , en als ze mensen er voor hebben denk ik niet dat ze veel zin hebben om er op te fietsen.
  want ze staan liever achter het bushokje met de lasergun.
  Door knol, op 10 september 2009 om 17:48

  Knol, ik heb hier nog nooit een agent met een lasergun zich zien staan verschuilen achter een bushokje! Waar doen ze dat dan volgens jou? Ik kan ze meestal goed zien staan als ik aan kom rijden.

 5. plantje, op de rembrantlaan stonden ze vanaf achter het parkeerautomaat te laseren waarna de collega dan de auto aanhield.
  Ik kreeg een prent voor een paar km te hard. Ik reed 40 ipv 30 toen ik van de rotyonde afkwam. Ik werd “gematst”omdat ik geen id bij me had. Bedankt agent!

  En tja, een waterfiets….kunnen ze de eenden ook bekeuren.

 6. voor een paar km te hard

  10km te hard, lijkt me toch terecht dat je dan een bekeuring krijgt?
  Extra controle op 30km zones is niet verkeerd, hoeveel mensen rijden daar niet ‘gewoon’ 50km. Men houdt zich vaak wel aan de juiste snelheid als het de ‘eigen’ straat betreft.

 7. plantje, op de rembrantlaan stonden ze vanaf achter het parkeerautomaat te laseren waarna de collega dan de auto aanhield.
  Ik kreeg een prent voor een paar km te hard. Ik reed 40 ipv 30 toen ik van de rotyonde afkwam. Ik werd “gematst”omdat ik geen id bij me had. Bedankt agent!

  En tja, een waterfiets….kunnen ze de eenden ook bekeuren.
  Door john, op 11 september 2009 om 08:58

  Ok, wat dat betreft heb ik dan geen gelijk. Ik zie het zelf hier in Zwolle Zuid niet. Maar wellicht dat dat in de stad anders gaat.

  Ik vind wel, dat je blij mag zijn dat je geen bekeuring gekregen hebt voor het niet bij je hebben van je rijbewijs. Ik snap eigenlijk nog steeds niet dat mensen dat niet meenemen als ze in de auto stappen.

  Overigens: als je een bekeuring krijgt voor 40 km/uur in plaats van 30, dan heb je waarschijnlijk op de teller ook wel rond de 45 km/uur gezeten. Of niet? 😉

 8. En vermoedelijk nog wel meer.

  Als ik kijk naar mijn auto. Bij 30 km/h op m’n teller rijd ik in werkelijkheid langzamer dan 27 km/h. Bij 40 km/h op mijn teller is dat misschien 36 in werkelijkheid. Als ze mij een prent zouden geven van 40 km/h dan was dat vermoedelijk iets van 44 km/h zonder correctie en nog eens 4 daarbij wegens de afwijking van m’n teller. Ik zou dan vermoedelijk al bijna 50 op de teller hebben gehad.

  Dik gematst voor een (op de autoteller afgaande) forse overtreding.

 9. nope, ik zeg ook niet voor niets voor een 40 km, na een meetcorrectie dus nog een paar km over. Een waarschuwing was genoeg geweest, maar de quota moet behaald worden hé?
  Na die staking van een paar jaar geleden moesten ze ook alsnog aan de bak.
  Altijd je id bij je hebben vind ik ook een ausweiseverplichting trouwens.

 10. Ja, vanwege die slappe houding in Nederland tegenwoordig, denkt iedereen dat ie van alles kan maken. Geen rijbewijs bij je? Geeft niet joh, we zien het door de vingers. De toezichthoudende overheid maakt het er ook zelf na, dat het niemand nog een f*ck interesseert.

 11. Pffff.We zijn inmiddels zo gewend aan deze belachelijke handelingen dat we het normaal gaan vinden dat iemand en straf moet krijgen omdat ie een stuk papier niet bij zich heeft…

Reacties zijn gesloten.