Politie haalt ruim 2 ton vuurwerk van de straat, Wijhenaar (45) aangehouden

|   Laatste wijziging

Op de gemeentewerf in Wijhe is het in beslag genomen vuurwerk overgeladen.
Foto: Hugo Janssen

Een 45-jarige man uit Wijhe is woensdag aangehouden in zijn woonplaats. Hij weigerde mee te werken aan een controle van een bestelbus bomvol met vuurwerk.

De man gaf geen gehoor aan de vordering van agenten om zijn papieren en lading te laten zien. Een arrestatie volgde en de agenten troffen vervolgens zes pallets met zo’n 2.100 kilo vuurwerk aan in de laadruimte. “Dat maakt dat de bus ook overbeladen was. Hiervoor wordt een afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt,” zegt Thérèse Ariaans, woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie.

De explosieve lading werd uit de bus overgeladen op de gemeentewerf in een speciaal voertuig. Dit onder toeziend oog van de explosievenopruimingsdienst (EOD) en de brandweer.

De woning van de man is doorzocht door een flexibel interventieteam van de landelijke eenheid. “Hierbij werden alleen sigaretten aangetroffen waar vermoedelijk geen accijnzen over zijn betaald,” meldt Ariaans. De Douane handelt dit verder af.

De afdelingsrecherche Noordoost van de Landelijke Eenheid voert het verdere onderzoek uit. De rechercheurs staan onder leiding van het Functioneel Parket, een specialistisch onderdeel van het openbaar ministerie, dat zich toelegt op de bestrijding van complexe fraude en milieucriminaliteit.

Foto 1
Op de gemeentewerf in Wijhe is het in beslag genomen vuurwerk overgeladen. - Foto: Hugo Janssen
Op de gemeentewerf in Wijhe is het in beslag genomen vuurwerk overgeladen.
Foto: Hugo Janssen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)