Het weer: ’s Ochtends tijdelijk droog, daarna veel regen en kans op zware windstoten

Voetpad langs vijver de Dobbe.
Foto: Ank Pot

Dinsdagochtend wordt het na een regennacht tijdelijk droog in Zwolle. De forse zuidwestenwind neemt af, in de middag is hij in de stad nog maar zwak tot matig. Het is mild buiten, een temperatuur van 10 tot 12 graden. Bewolking overheerst dinsdag, een volgend slechtweergebied is onderweg.

Dat geeft ’s middags en vooral ’s avonds veel regen. Berekend wordt een etmaalhoeveelheid van minstens 20 liter per vierkante meter op de reeds doorweekte Zwolse bodem. De wind maakt het herfstachtige plaatje compleet, hij wakkert in de avond aan. Een volle windkracht 4 uit het zuidwesten, in de nacht naar woensdag kracht 5 aantikkend. Bovendien zijn zware windstoten tot ongeveer 80 kilometer per uur mogelijk. Hiervoor heeft het KNMI code geel uitstaan.

De boosdoener is een lagedrukgebied dat dinsdag met het centrum langs de Waddeneilanden scheert naar het oosten. Woensdagochtend verdwijnt het naar Duitsland met medeneming van de regenfronten. In het kielzog zitten losse buien. De scherpste kantjes gaan van de wind af, maar een stevige windkracht 4 uit het zuidwesten staat er ook woensdag nog.

Deze westelijke aanvoer met herfstweer houdt Zwolle tot en met donderdag. Daarna zoekt de wind geleidelijk de noordoosthoek op, wat een behoorlijke daling van de temperatuur veroorzaakt vanaf vrijdag. Zwolle heeft dan kans op nachtvorst, volgens de huidige weerkaarten.

Foto 1
Voetpad langs vijver de Dobbe. - Foto: Ank Pot
Voetpad langs vijver de Dobbe.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)