Het weer: Bewolkt en regenachtig

Riviertje de Aa.
Foto: Hans Smit

Vrijdag trekt een neerslagzone langzaam over Zwolle. In de ochtend begint het te regenen en het blijft miezerig tot in het begin van de avond. De regen valt uit de dikke bewolking van een front dat van noordwest naar zuidoost over de stad sukkelt. De wind is matig, kracht 3, uit het zuidwesten tot westen.

De temperatuur is ongeveer 10 graden, wat heel gemiddeld is voor deze fase van maart. In de nacht naar zaterdag is het front voorbij en klaart het op. De temperatuur daalt daardoor naar ongeveer 4 graden.

Zaterdag steekt windkracht 4 op uit het zuidwesten tot westen. Buien zijn ’s morgens al in de maak en tegen de middag leeft de buiigheid verder op. Tussen de buienwolken door schijnt de zon. De temperatuur overdag is buiten de buien om ongeveer 9 graden.

Ook in de nacht naar zondag staat de buienproductie niet stil. Zondag overdag verschijnen meer en actievere buien boven de stad door de nabijheid van een lagedrukgebied boven Denemarken. Dat zwengelt de wind ook aan, een forse windkracht 4 uit het westen. De zon breekt minder vaak door dan op zaterdag. De temperatuur overdag is 8 à 9 graden.

Foto 1
Riviertje de Aa. - Foto: Hans Smit
Riviertje de Aa.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)