Boreas wil roeien tijdens Olympische Spelen van 2016

Foto van auteur

Zwolle – De ambities van Boreas zijn ongekend. In overleg met de Coaching-staff, prominente oud-internationals, bondsbestuurders en medewerkers van het NOC/NSF, hebben zij zich het ambitieuze doel gesteld om de eerste Boreanen in 2016 naar de Olympische Spelen te sturen. De locatie van deze Spelen is nog niet bekend, maar wat wel als een paal boven water staat is dat Zwolle er doormiddel van Boreas vertegenwoordigd zal zijn.

de_acht.jpg

Praeses Ketelaar verwoordt het als volgt: “Het begint met het binnenhalen van nieuwe high potentials; studenten met de juiste instelling en lichaamsbouw voor de zware en lichte klasse (m/v).  Boreas is reeds bezig met de realisatie van een nieuw onderkomen in het centrum van Zwolle wat aan de modernste eisen van topsport zal voldoen. Voor zaken als uitbreiding van de huidige vloot, aantrekken van betaalde professionele krachten en trainingskampen, zal de vereniging een beroep doen op het bedrijfsleven in en om Zwolle, die daarmee (inter)nationale naamsbekendheid kan verwerven door zich te verbinden aan één van de schoonste sporten ter wereld.”

Het unieke van de roeisport is dat het mogelijk is om er als eerstejaarsstudent mee te beginnen en vijf tot zeven jaar later aan de start te liggen van een Olympische wedstrijd. Bij de vorige Olympische Spelen was het zelfs zo dat 50% van de Nederlandse roeiers als student zijn begonnen en 98% lid is van een studentenroeivereniging. Om dit doel te realiseren zijn er verschillende korte en lange termijn doelen gesteld binnen de vereniging en één daarvan is, is om aankomende introductietijd veel nieuwe aspirant-leden binnen te halen. Deze introductietijd start 16 september en het is nog mogelijk om je hiervoor in te schrijven via www.zsrboreas.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Boreas wil roeien tijdens Olympische Spelen van 2016”

Reacties zijn gesloten.