Wereldrecordpoging Pippi Langkous

Foto van auteur

Zwolle – Zaterdag 19 september vanaf 10.00 uur staat iets spannends te gebeuren in Zwolle. Pippi Langkous – uit de familiemusical Pippi zet de boel op stelten! – komt naar het stadsdeel Stadshagen om vriendinnen te zoeken! Die ochtend wordt namelijk een officiële recordpoging georganiseerd: zoveel mogelijk Pippi’s bij elkaar. Het gaat om een officiële poging voor een vermelding in het Guinness Book of World Records.

Niet alleen meisjes, ook jongetjes, ouders, (groot)ouders: iedereen mag meedoen aan de poging op 19 september. Omdat het een officiële recordpoging is, zijn de kledingeisen heel streng. Op de website www.stadskids.nl/stadshagen staan de precieze voorschriften waaraan een Pippi moet voldoen. Op die website staat alle benodigde informatie en kunnen Pippi’s zich alvast inschrijven. De dag van de poging wordt hartstikke gezellig. Naast de ernst van de officiële poging zijn er leuke spelletjes te doen en wordt het een bende van jewelste!

Pippi Langkous is ere lid van Stichting Right To Play. Deze stichting heeft als doel ieder kind op de wereld te laten sporten en spelen. Als iemand weet hoe belangrijk het is om vrij te kunnen spelen dan is het Pippi Langkous wel. Het is belangrijk dat kinderen kennis maken met goede doelen en daarom loopt naast de wereldrecordpoging een inzamelactie. Kinderen kleuren een Pippi-kleurplaat zo mooi mogelijk in en verkopen deze aan hun opa, oma, de buurvrouw of hun vader of moeder. De kleurplaats is te downloaden op de website www.pippimusical.nl. Het geld is voor Right To Play en dat komt Pippi op 19 september persoonlijk ophalen.

C1000 Nagelmaeker bestaat vijf jaar en heeft daarvoor Pippi in Zwolle uitgenodigd. Klanten kunnen sparen voor theaterkaartjes voor de familiemusical Pippi zet de boel op stelten (een productie van Theater Familie) bij Odeon De Spiegel theaters in Zwolle. Het hoogtepunt van de verjaardag is natuurlijk de wereldrecordpoging op 19 september, waarbij niet alleen Zwolle, maar enthousiaste Pippi’s uit het hele land zijn uitgenodigd!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)