Podiumplaatsen voor Zwolse steppers

Foto van auteur

Krimpen aan de IJssel – Afgelopen woensdag werd er in de laatste wedstrijd van de kickbikecup competitie gestreden om de winnaar te worden in een reeks stepwedstrijden in het seizoen 2009. Ditmaal was het een criterium in Krimpen aan de IJssel. De kickbikecup competitie bestond dit jaar uit 8 verschillende wedstrijden, waarbij door de gestreden wedstrijden heen uiteindelijk één winnaar kan worden.

Het criterium van Krimpen aan de IJssel bestond voor de jeugd uit een half uur en één ronde steppen en voor de junioren, senioren en veteranen een uur en één ronde steppen over een parcours van 1,6 km. Voor Judith Steenbergen van Stepteam Zwolle was het een spannende wedstrijd bij de pupillen dames. Ze is als eerste over de finish gekomen. Door deze race te winnen heeft Judith het voor elkaar gekregen om te winnen in de kickbike competitie van 2009 bij de pupillen dames. Een hele overwinning voor een nog niet zo lang steppende kandidaat.

Wim Brink, strijdend bij de heren veteranen, wist voor de andere veteranen uit te blijven steppen en heeft daarmee de eerste plaats op het podium bereikt. Gevolgd door Arie Folkers op de achtste plaats.

Jonathan Steenbergen, nog niet zolang lid van Stepteam Zwolle, streed in hetzelfde herenveld mee als juniorheer. Ook hij wist de eerste podiumplaats te bereiken. Dit jaar heeft hij enige wedstrijdervaring opgedaan die hij komend seizoen hoopt te kunnen gebruiken om zijn plaats in het klassement te kunnen verdedigen.

In het damesklassement heeft Mary Folkers de tweede plaats behaald bij de damesveteranen.

Al met al heeft het jonge Stepteam Zwolle, wat sinds een jaar actief is, zich al regelmatig laten zien in het deelnemersveld van de kickbikecup competitie en een aantal mooie podiumplaatsen weten te bemachtigen.

In het komende winterseizoen gaan de trainingen gewoon door. Voor meer informatie zie onze website: www.stepteamzwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Podiumplaatsen voor Zwolse steppers”

  1. Gefeliciteerd inderdaad.

    Groot respect trouwens voor de snelheden die ze halen. In eerste instantie had ik een beetje suffe indruk bij het stepgebeuren maar dat is geheel onterecht. Ik sta echt versteld van de snelheden die ze halen en de afstanden die ze rijden. Een afstand van 25 kilometer binnen het uur rijden of een rondje IJsselmeer rijden….. erg knap en verre van suf.

Reacties zijn gesloten.