Overeenkomst over ontwikkeling Willemspoort

Foto van auteur

Zwolle – Multi Vastgoed en Moes Projectontwikkeling hebben een overeenkomst gesloten inzake de ontwikkeling en realisatie van 130 woningen in het plan Willemspoort, onderdeel van de gebiedsontwikkeling Kamperpoort in Zwolle. Met de realisatie van de woningen is een investering gemoeid van ca. € 25-30 miljoen euro.

willemspoort.jpg

De locatie Willemspoort bevindt zich op een strategische locatie in Zwolle; vlakbij de afrit van de snelweg A28 en direct aan de singelgracht rond de binnenstad. Het project wordt geheel integraal herontwikkeld en is een deelgebied van de veelomvattende gebiedsontwikkeling Kamperpoort. In 2006 heeft Multi Vastgoed een intentieovereenkomst met de gemeente Zwolle gesloten voor de ontwikkeling en realisatie van het plan Willemspoort. Het plan Willemspoort omvat circa 10.000 m² winkels, horeca en een megabioscoop van acht zalen en circa 1.500 stoelen, alsmede 190 woningen. Van deze 190 woningen worden er 60 door DeltaWonen ontwikkeld. De overige 130 woningen worden door Moes Projectontwikkeling ontwikkeld en gerealiseerd. Multi is risicodragend voor het commerciële deel van het plan. De gemeente is verantwoordelijk voor de realisatie van de parkeergarage voor circa 1.000 auto’s. Eind 2010 zal met de bouw hiervan worden gestart.

Het concept van het plan Willemspoort is van T+T Design. Dok architecten (bureau van Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol) is de supervisor over het eerst nog te maken stedenbouwkundig plan. Aan dit plan wordt tot het eind van dit jaar gewerkt door de gemeente, de ontwikkelaars en DeltaWonen. Hierbij wordt de participatiegroep met belanghebbenden, de Raad van Toezicht Kamperpoort, bewoners en organisaties nauw betrokken. Döll architecten uit Amsterdam en bureau Massa uit Rotterdam zijn de uitvoerende architecten. De start van de bouw is gepland in 2011. De oplevering wordt verwacht in 2013. Multi Vastgoed Multi Vastgoed is onderdeel van Multi Corporation, de grootste ontwikkelaar op het gebied van ontwikkeling, investering en exploitatie van winkelcentra, kantoren en multifunctionele projecten. Deze activiteiten worden uitgevoerd door de dochter-ondernemingen Multi Development, Multi Vastgoed, Multi Investment, Multi Asset Management en Multi Mall Management.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

19 gedachten over “Overeenkomst over ontwikkeling Willemspoort”

 1. Ziet er ambitieus en modern uit. Maar

  een megabioscoop van acht zalen en circa 1.500 stoelen

  terwijl er net één meer brood in vergaderruimte zag? De beide biscopen zijn wel mooi verspreid in onze stad. Mooie locatie ook, waarmee ze wellicht ook op regionale uitstraling inzetten. Hopen dit onderdeel ook aanslaat.

 2. Ja daar is echt vraag naar in Zwolle. Een megabioscoop met acht zalen. Dat wordt elk weekend volle bak. En straks komen ze er achter dat er nog acht zalen te weinig zijn :D:D:D.

 3. investering van ??25-30 miljoen??? Gezien de aantal MULTI bedrijven die zich er mee gaan bemoeien is Koko bang dat er vele centjes gaan naar Bobo’s die meer verstand van graaien hebben dan van bouwen. Oja en die T+T design?????? is dat een dochteronderneming van TNT;):D vraagje!!! kan er ook een leuk terras gemaakt worden? doe anders ook maar een stuk of 8:D

 4. Overal in Nederland loopt het biooscoopbezoek schrikbarend terug door het grote aanbod aan betaal TV-zenders, illegale downloads etc.
  Wat doen ze in Napels aan de IJssel, juist een bioscoop bouwen met maar liefst 8!! zalen.
  Nu nog een megavideotheek met VHS banden en een ouderwetse platenzaak en succes is weer gegarandeerd hahaha prutsers.:D

 5. Hee wijsneus Zwolleeder, dit idee bestaat al twee jaar hoor. Dat komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het bioscoopbezoek neemt juist toe de laatste tijd!

 6. Overeenkomst over ontwikkeling Willemspoort
  Dat de toren maar zes verdiepingen heeft, komt doordat de peperbus er vlak bij staat.
  En de afspraak is dat geen enkel gebouw in de nabijheid van de peperbus hoger mag zijn.

 7. Vrienden van de stadskern…

  LOL koko…

  vraagje!!! kan er ook een leuk terras gemaakt worden? doe anders ook maar een stuk of 8smilies/cheesy.gif

 8. megabios in zwolle
  even ter verduidelijking, we hebben in zwolle nog maar 1 bioscoop waar de gaten in de vloerbedekking zit.
  Het plan van een MEGA-bioscoop is niet nieuw hoorde hier in 1998 al over dat er zoiets in de kamperpoort zou komen!

 9. Lekkere leegloop van het Gasthuisplein met zo’n bioscoop daar. Trouwens alleen echt nuttig als ze ook een ander programma hebben dan de Kroon. Iets wat de Buitensoos en de Kroon volgens mij nooit begerepen hebben. Bijna altijd dezelfde films en weinig aanbod van de iets minder grote producties.

  Tja en dan een cafe ernaast en je bioscoopbezoekers hebben geen reden meer om dan nog de stad in te gaan. Jammer daar het sneeuwbaleffect.

  Ps die brug kan toch ook niet lelijker worden dan het project schaepman? Wat, als het er staat, alle aandacht zal trekken vanwege omvang en slechte intergratie met de binnenstad (als je de ontwerpvoorstellen moet geloven).

 10. Megabioscoop is ook wat overdreven, zeker met die 8 zalen.
  Een beetje pathe bioscoop heeft 14 zalen, waarvan een enkele zaal al 750 zitplaatsen heeft.

Reacties zijn gesloten.