Unieke BBL-opleiding: twee diploma’s in 3 jaar

Foto van auteur

Zwolle – Het Deltion College in Zwolle start dit schooljaar met de nieuwe BBL-opleiding (combinatie werken en leren) Verzorgende/Medewerker Maatschappelijk Zorg. Deze Mbo-opleiding is tot stand gekomen in samenwerking met Zorgspectrum Het Zand. Later hebben Woonzorgconcern IJsselheem, Zorgcombinatie Zwolle en Kenniscentrum Calibris zich bij deze samenwerking aangesloten.

Steeds meer zorginstellingen vragen om medewerkers die beschikken over een breed scala aan competenties van verzorgende en begeleidende aard. Deze competenties waren tot heden ondergebracht in twee gescheiden functies: de Verzorgende IG en de Medewerker Maatschappelijk Zorg. Maar de praktijk vraagt om een combinatie van beide functies. In samenwerking met bovenstaande zorginstellingen heeft Deltion deze opleidingen geïntegreerd en verder vorm en inhoud gegeven. In dit unieke leer- werktraject leert de student niet alleen om verantwoording te dragen voor de lichamelijke verzorging van de cliënt, maar ook zorg dragen voor het welzijn, bijvoorbeeld door een zinvolle dagbesteding aan te bieden.

Dubbel leerzaamOm te zorgen dat de student de gewenste competenties onder de knie krijgt, is er een speciaal

werk- en leertraject van drie jaar opgezet. Het is een intensief maar dubbel leerzaam traject. Dit levert de student twee erkende diploma’s op: Verzorgende IG en Medewerker Maatschappelijk Zorg.

Breed inzetbaarNa afronding van het traject is de afgestudeerde breed inzetbaar in verschillende werkvelden en functies bijvoorbeeld: verpleeg- en verzorgingshuizen, zorginstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking, thuiszorg, dagopvang of dagbestedingorganisaties. De student zet haar/ zijn professionele vaardigheden in voor verschillende doelgroepen zoals: ouderen, kinderen, gezinnen waar een kind is geboren en mensen met een verstandelijke beperking.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)