Het weer: Kans op een sneeuwbui in de ochtend

Aa-landen Oost
Foto: Hans Smit

Vrijdagochtend vroeg kan het in Zwolle en omgeving glad zijn door sneeuwbuien. Het vriest licht, dus de sneeuw blijft liggen. Ook in de nacht kan al wat sneeuw zijn gevallen. De buien zijn plaatselijk, een afstand van enkele kilometers kan het verschil uitmaken tussen wel of geen sneeuwval.

De eventuele ochtendsneeuwbuien zijn ’s morgens vlot voorbij. De zon krijgt vrijdag alle ruimte, het blijft verder droog. Het kwik stijgt in de middag naar ongeveer 4 graden. De wind komt uit het zuidwesten en neemt gedurende de dag toe van kracht 3 naar uiteindelijk kracht 4 in de avond. In de wind daalt het kwik minder makkelijk. De temperatuur schommelt ’s nachts in de buurt van het vriespunt.

Zaterdag krijgt de zon het moeilijk door bewolking van een naderende actieve oceaanstoring. Het blijft wel droog, net als op zondag wanneer de bewolking uiteindelijk dik wordt. De temperatuur komt zaterdag overdag niet veel hoger dan 2 graden, in de nacht is het rond het vriespunt.

Zondag gaat de temperatuur gestaag omhoog, in de avond gaat het richting 5 graden. Dit luidt het einde van de vorstperiode in. De zuidwestenwind wordt onstuimig, van kracht 4 overdag, naar kracht 6 in de avond en zondagnacht. In Zwolle moet dan rekening worden gehouden met windstoten van 70 kilometer per uur of nog harder. Het gaat ’s nachts flink regenen.

Foto 1
Aa-landen Oost - Foto: Hans Smit
Aa-landen Oost
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)