Het weer: Misschien een sneeuwbui

Foto van auteur

Voorstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdagochtend vriest het licht. Gladheid is mogelijk door winterse buitjes die in de nacht over de stad zijn getrokken. Overdag passeert een lagedrukgebiedje met bewolking vanaf de Noordzee. Ook daar kan een regen– of sneeuwbui in zitten.

Volgens de huidige berekeningen maakt de zuidelijke helft van het land vrijdag meer kans op een sneeuwdekje. In Zwolle is rond het middaguur de mogelijkheid van een winterse bui – dus met sneeuw of hagel – het grootst. Na lichte vorst in de vroege ochtend stijgt het kwik naar ongeveer +3 graden. De wind is zwak tot matig, eerst uit het zuiden, in de middag uit het zuidoosten tot oosten. Vrijdagavond zijn er opklaringen en gaat het licht vriezen.

In de nacht naar zaterdag is het droog in Zwolle. Er staat weinig wind zodat mist kan ontstaan, die er zaterdagmorgen vroeg nog even hangt.

In het weekend is het droog in Zwolle. De wind is noordelijk tot noordoostelijk, waar gemakkelijk wolkenvelden vandaan kunnen komen. Misschien valt het daardoor tegen met de zon. We hopen er het beste van, want een zonnetje erbij maakt voor het gevoel veel uit bij een verwachte maximumtemperatuur overdag van slechts +2 tot +4 graden Celsius. In de nachten kan het bij wegvallende wind gemakkelijk mistig worden. Tevens vriest het dan licht.