Zwollenaar moet 2 jaar cel in voor steekpartij na verkeersruzie op Ceintuurbaan

Politie trof het gewonde slachtoffer aan op de parkeerplaats bij KFC aan de Oude Meppelerweg.
Foto: Peter Denekamp

Romario K. (31) uit Zwolle is dinsdag door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. De Zwollenaar stak vorig jaar, na een verkeersruzie op de Ceintuurbaan, meerdere keren in op een man.

Het slachtoffer verklaarde twee weken geleden in de rechtbank dat Romario K. asociaal reed op de Ceintuurbaan. De Zwollenaar slalomde door het verkeer en haalde rechts in. Bij de verkeerslichten op de kruising met de Boerendanserdijk stapte het slachtoffer uit om K. aan te spreken op zijn rijgedrag. Hij tikte op het zijraam van de auto van K.

Romario K. draaide het raam naar beneden, pakte iets onder zijn stoel vandaan en stak het slachtoffer in zijn kin. Buiten de auto ontstond een opstootje waarbij K. wild om zich heen zwaaide met een scherp voorwerp. Ook een vriend van het slachtoffer die was uitgestapt, werd bedreigd door K.

K. verklaarde dat het anders was gegaan. Hij stelde te zijn klemgereden en dat er een schermutseling ontstond met zijn belagers. “Het was alleen maar incasseren,” aldus K., die wel toegaf dat hij een scherp stuk metaal in zijn hand had.

Het Openbaar Ministerie eiste een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 36 maanden. De rechtbank ging daar niet in mee. De Zwollenaar moet 24 maanden de cel in, daarbij krijgt hij een voorwaardelijke celstraf van 12 maanden met een proeftijd van 3 jaar. Romario K. moet voorts 2150 euro smartengeld betalen aan zijn slachtoffer en 500 euro aan de man die hij bedreigde.

Foto 1
Politie trof het gewonde slachtoffer aan op de parkeerplaats bij KFC aan de Oude Meppelerweg. - Foto: Peter Denekamp
Politie trof het gewonde slachtoffer aan op de parkeerplaats bij KFC aan de Oude Meppelerweg.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)