Fries (25) die met alarmpistool in trein op station Zwolle zat moet 2 maanden cel in

De Fries wordt geblinddoekt en met handboeien om afgevoerd.
Foto: Hugo Janssen

Lennart V. (25) uit Noardeast-Fryslân is woensdag door de politiesnelrechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 maanden, waarvan de helft voorwaardelijk. De Fries werd bijna twee weken geleden door een arrestatieteam uit de trein gehaald op het station in Zwolle.

Op donderdag 11 januari omstreeks 16.45 uur kreeg de politie een melding dat er een man met een pistool in de trein van Groningen naar Rotterdam zat. De perrons werden ontruimd en reizigers uit aankomende treinen moesten snel de perrons verlaten. Boven het station cirkelde een politiehelikopter terwijl een arrestatieteam Lennart V. uit de trein haalde.

Vandaag moest hij zich verantwoorden voor het bezit en bij zich dragen van een Walther P22 9mm PAK-alarmpistool met 67 patronen en het bijten van een lid van het arrestatieteam in de onderarm en wijsvinger.

De snelrechter veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van 4 maanden, waarvan 2 maanden voorwaardelijk zijn. Omdat V. sinds zijn aanhouding in voorarrest zit, komt hij over zo’n anderhalve maand op vrije voeten.

Foto 1
De Fries wordt geblinddoekt en met handboeien om afgevoerd. - Foto: Hugo Janssen
De Fries wordt geblinddoekt en met handboeien om afgevoerd.
Foto: Hugo Janssen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)