Kiek dan!

15 gedachten over “Kiek dan!”

  1. Dick en Tim: Hoezo, mag je niet eens meer treuren over het verdwijnen van een karakteristiek volkswijkje uit Zwolle?
    Het ‘Katwolderplein’ zal vast en zeker fantastisch worden, maar zo’n bijzonder buurtje als dit geweest is zul je niet gauw meer ergens tegenkomen.

  2. Je mag absoluut treuren over het verdwijnen van een karakteristiek volkswijkje uit Zwolle? Zou wat zijn als we “VerboTen” gingen roeptoeteren. Maar heb je vertrouwen in de plannen? Vind jij het ook niet tof dat De Fenix er in elk geval weg is? Vind je dat Holtenbroek er op verbeterd is? Buiten deze vragen vind ik het raampamflet an sich nogal frustrerend overkomen. Zou het mooi vinden als bijvoorbeeld Harry t.K. de poster-man(nen) en/of vrouw(en) zou willen vragen de poster hier toe te lichten? Al was het maar om begrip te kweken. En onze ex-Hoogstraat-man weet het raam vast te vinden 😉

    Zwaar eens trouwens met de stelling (die hier doordruipt) dat we het verleden zo heerlijk kunnen koesteren. Je kunt er lang en breed over l*llen nixxx blijft zoals het was en het wordt écht niet altijd slechter.

  3. Dick, ik ben niet tegen vooruitgang. Een stad moet leven en geen museum worden. Maar wil wel graag altijd even stilstaan bij wat we achterlaten.

    Wat de Fenix betreft, daar is ook al veel over gezegd. Ik houd het maar bij dit: Lelijk was hij niet!

  4. @Dick
    De posterman/vrouw was reeds vertrokken. Toen ik door de Vogeltjesbuurt reed, waren er nog twee of drie bewoners bezig met de laatste verhuizingshandelingen. Er waren alleen nog een aantal medewerkers van Vitens bezig en een drietal personen met het weghalen van oud-ijzer o.i.d. Een en ander kwam nu bij mij over als het gezicht van een triest dood dorp, met een geweldige geschiedenis. Een totaal ander beeld van een Kamperpoort, zoals ik het altijd heb gezien en beleefd. Heel vreemd, maar automatisch wordt dan het oog van de camera naar zaken getrokken die deze sfeer weergeven. Nu ben ik zelf op de deze lokatie geweest, dus weet hoe het voelt. Als ik dan de foto weer zie krijg ik weer hetzelfde gevoel. Een foto die meer zegt dan wat er aan tekst op staat.

  5. Jammer Hans, hij/zij liet het bij een noodkreet dus. Ok Hans, die foto zegt idd veel; maar moet je je niet richten op het uiteindelijke plaatje? Fiets misschien al wel 35 jaar door de Kamperpoort. Idd, gezellig, volks maar persoonlijk (kwestie van smaak) vond ik een aantal plekken niet echt de schoonheidsprijs verdienen. Kan er ook niet al teveel over zeggen, omdat ik niet precies de plannen ken. Het zou mooi zijn als ze er bij verbetering van wijken vanuit gaan dat het specifieke karakter, de loopjes, de contacten etc. bewaard blijven. Ben benieuwd.

  6. Dick, In de folder Ontwikkelingsperspectief Kamperpoort staat wel zo’n beetje het hele verhaal.

    Hieruit uitgelicht:

    De bestaande Vogeltjesbuurt met 174 woningen zal verdwijnen. Hiervoor in de plaats bouwt delta-
    Wonen een nieuwe Vogeltjesbuurt met circa 50 a 70 grondgebonden woningen. Medio 2009 komt deltaWonen met de eerste ontwerpen. Onder de werknaam Willemspoort realiseert Multi Vastgoed aan de zijde van de binnenstad een stedelijk programma. Dit programma bestaat uit een supermarkt, winkels, een megabioscoop, horeca, enkele grondgebonden woningen en een diversiteit aan appartementen.
    De gemeente realiseert een parkeergarage met circa 1000 parkeerplaatsen. Over de Stadsgracht zal een brug voor voetgangers en fietsers de Kamperpoort met de binnenstad verbinden.

    Het wordt wel wat, maar het karakter verandert volkomen.

  7. Poster
    Gegroet!
    Deze poster was van een expositie in de watertoren (ja die aan de turfmarkt).
    Dit raam (waarachter) de poster hangt, was van het kunstatelier : ‘de kamperpoorterkunstploeg’, in de Merelstraat (31).

    Deze poster heb ik al dan niet geheel on-bewust laten hangen.
    Ook al was de expositie voorbij ; Vrolijk is anders, was de titel van die expositie.

    Vrolijk is anders slaat vind ik, ook op de sloop van de kamperpoort.
    Dit prachtig stukje volkswijk ga ik (en vele andere tijdelijk bewoners) zeker missen ! Bewust ben ik, van het feit, dat de tijdelijke bewoners er anders tegen aan kijken dan de ‘rasechte’ kamperpoorter. Maar misschien wel net zoveel woongenot en leefplezier hebben ervaren!

    En een stad als museum ? Nee, dat lijkt me ook niets, en vrolijker het weekend ingaan ? Dat kan (mits je kunstliefhebber bent, of altijd al eens de watertoren van binnen hebt willen zien) : wees dan welkom op 1/11/09 om 16:00 Dan opent : ‘Circus Contradictus’ (een expositie) in de watertoren, te Zwolle. Van dezelfde organisatie als die van de poster : vrolijk is anders. Maar dan vrolijker
    😉

    Hopende u hiermee voldoende geinformeerd te hebben.
    Met vriendelijke groet,
    De poster-man ;D

  8. Dick ik ben ook benieuwd maar de loopjes,specifieke karakter en de contacten krijg je alleen terug als de zelfde mensen in dezelfde buurt weer in dezelfde straat komen wonen en dan is het nog de vraag of je weer dezelfde vertrouwde beelden krijgt .Met mooi weer voorop de stoep zitten etc.Waar ik wel in geloof dat de mensen, mits ze terugkeren,er weer voor elkaar zijn.Met ziekte een pannetje soep voor de buren enz.Het karakter van de huizen kan veranderen maar van de mensen niet zo gauw

Reacties zijn gesloten.