Meander Bigband op basisschooltour

Foto van auteur

Op vrijdag 2 februari zal de Meander Bigband op één dag drie concerten verzorgen. Onder de titel “basisschooltour” worden achtereenvolgens de Klokbeker, het Carillon en de Morgenster getrakteerd op een wel heel speciale muziekles.

Aanleiding voor de basisschooltour is het succes van vorig jaar. Op veler verzoek is het schoolorkest van het Meander College ditmaal te gast op basisscholen die vorig jaar vanwege de grote belangstelling niet meer bezocht konden worden.

Uiteraard wil het Meander met de muzikale tour tevens de “muziek+klas” bij potentiële brugklassers onder de aandacht brengen. De muziekklas voor talentvolle leerlingen loopt inmiddels vanaf september en blijkt een succesformule. Naast de muziek+klas is de cultuurschool in september eveneens met een beeldend+klas gestart.

De basisschooltour begint om 9.00 uur op de Klokbeker in Zwolle-Zuid, waarna de leerlingen van de bigband snel doorfietsen naar het Carillon in Holtenbroek. Hier zal om 11.00 uur worden opgetreden. Om 13.30 uur wordt de tour besloten op de Morgenster in Westenholte. Naast de livemuziek van de bigband zal het educatieve aspect een belangrijke rol spelen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)