Het weer: Rustig en droog

Haydnstraat eerder dit jaar. Zo'n blauwe lucht is woensdag te veel gevraagd.
Foto: Ank Pot

Woensdagochtend is het nachtelijke regenfront weggetrokken naar het zuiden. De noordwestenwind zwakt ’s morgens vroeg steeds verder af. Ook de rest van de dag staat er weinig wind in Zwolle.

Na een onstuimige en bewolkte dinsdag probeert de zon woensdag door de wolkenlagen heen te prikken. Dat zal wel lukken, maar een stralende zon vanuit een blauwe lucht is te veel gevraagd. Bewolking blijft aanwezig, zonder dat er regen uit komt.

Achter het front stroomt uit noordelijke regionen koudere lucht over de stad uit. De woensdag begint met 4 graden op de thermometer, ’s middags is 7 graden ongeveer het maximum. Een heel verschil met dinsdag, toen het in de harde zuidwestenwind nog dik 12 graden werd in Zwolle. Dat was zeer zacht voor februari.

De nacht naar donderdag verloopt ook kouder dan we de laatste dagen gewend zijn. Het kwik daalt donderdagochtend vroeg richting 3 graden. Mogelijk wordt het even autoruiten krabben.

Donderdag komt uit het zuidwesten een storing met bewolking en neerslag op ons af. Aan de voorkant zitten de wolken in koude lucht, met de sneeuwgrens op slechts een paar honderd meter hoogte. Dit levert op grondniveau misschien flatsen smeltende sneeuw op tussen de regen. De maximumtemperatuur is circa 4 graden. De toenemende wind in de middag maakt het extra koud.

Vrijdag is het wisselvallig, maar de temperatuur stijgt door een zuidelijke aanvoer richting 10 graden. En in het weekend komt de 12 graden weer binnen bereik. Op beide dagen lijkt Zwolle overdag goede kans te maken op droog weer.

Foto 1
Haydnstraat eerder dit jaar. Zo'n blauwe lucht is woensdag te veel gevraagd. - Foto: Ank Pot
Haydnstraat eerder dit jaar. Zo'n blauwe lucht is woensdag te veel gevraagd.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)