Zaterdag verkeershinder in Assendorp en rond binnenstad tijdens carnaval

Carnavalsoptocht Zwolle 2023
Foto: Peter Denekamp

Zaterdag worden meerdere wegen tijdelijk afgesloten vanwege het carnaval. Verkeer moet tussen 9.00 en 18.00 uur rekening houden met vertraging.

Brugact
De Nieuwe Havenbrug is zaterdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur afgesloten. Dit vanwege de brugact. In de middag tijdens de optocht is de brug opnieuw afgesloten tussen 15.30 uur en 18.00 uur.

Aangepaste route carnavalsoptocht
Vanaf 13.45 uur trekt de carnavalsoptocht door de stad. Vanwege de werkzaamheden op de kop van de Assendorperstraat is er een aangepaste route. Bij de Dominicanenkerk slaat de optocht rechtsaf richting het provinciehuis. Vervolgens trekt de stoet langs de rechtbank over de Schuurmanstraat en het Groot Wezenland om de normale route te vervolgen door de binnenstad.

Wegafsluitingen tijdens optocht
Tussen 12.45 uur en 15.00 uur is de Wethouder Alferinkweg bij Park de Wezenlanden afgesloten. Tussen 13.45 en 18.00 zijn er afsluitingen langs de route van de optocht.

Het betreft de volgende straten: Wethouder Alferinkweg, Hortensiastraat, Assendorperstraat, Luttenbergstraat, Schuurmanstraat, Groot Wezenland, Sassenpoortenbrug, Van Nahuysplein, Wilhelminasingel, Ter Pelkwijkstraat, Gasthuisplein, Oude Vismarkt, Grote Markt, Luttekestraat, Eekwal, Jufferenwal, Rodetorenplein, Nieuwstraat en Buitenkant.

De Assendorperstraat is weer bereikbaar van 15.00 uur

Foto 1
Carnavalsoptocht Zwolle 2023 - Foto: Peter Denekamp
Carnavalsoptocht Zwolle 2023
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)