Uitslag Poll “Sint Michaël in de nis van de Sassenpoort”

Foto van auteur

Zwolle – Nee, er viel niets te kiezen. Toch is de poll een leuk item om een beeld te krijgen van een eventueel stemgedrag of de mening van de Zwollenaar. In dit geval leuk, waarde heeft het echter niet. Het gemêleerde gezelschap bezoekers van Weblog Zwolle maakt dat de poll wel een ondersteunend item zou kunnen zijn in het proeven van de eventuele stemverhoudingen. Naast een peiling van het stemgedrag maakt de poll bij regelmaat de tongen los zoals interessante discussies onder de desbetreffende nieuwsartikelen laten zien.

De poll: "Sint Michaël in de nis van de Sassenpoort", heeft nu tien dagen op Weblog Zwolle gestaan. Er hebben in totaal 242 bezoekers hun stem uitgebracht. De traditionele klassieke vormgeving had met 179 stemmen de voorkeur van onze bezoekers met als tweede, met 40 stemmen, de moderne vormgeving. 23 bezoekers hadden geen mening. Als deze poll een goed beeld geeft van de verhoudingen in de stad Zwolle, dan is het duidelijk, dat de Blauwvinger in klassieke gebouwen het liefst een even zo klassieke aanpassing of aanvulling ziet. Het overgrote deel van de Zwollenaren is trots op zijn historie en is daar zeer zuinig op.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Uitslag Poll “Sint Michaël in de nis van de Sassenpoort””

  1. Een prachtige uitslag van een zinvolle poll.
    Deze uitslag verrast mij niet. maar daarom ben ik er toch wel blij mee.
    Het is alleen zo jammer dat onze politieke vertegenwoordigers menen dat ze geen boodschap hoeven te hebben aan de smaak van de gemiddelde Zwollenaar. Het college heeft een Welstandscommissie en een commissie voor openbare beeldende kunst in het leven geroepen en laat zich uitsluitend door hen adviseren.
    Deze commissies hebben helaas geen boodschap aan begrippen zoals “Beschermd stadsgezicht” en stijlzuiverheid in een historische stadskern.
    En wat u en ik ervan vinden? dat interreseert hen maar 1 x in de 4 jaar

Reacties zijn gesloten.