Het weer: Overwegend droog en een beetje zon

|   Laatste wijziging

Noorderkolk bij winterse omstandigheden begin 2023. Een scherp contrast met het zachte weer momenteel.
Foto: Hans Smit

Dinsdag houdt Zwolle het overwegend droog. De kans op een licht buitje is de hele dag erg klein. Pas in de nacht naar woensdag staat serieuze regen op het programma. Ook de rest van de week zijn er miezerige perioden.

Dinsdagochtend vroeg is de temperatuur onder nachtelijke opklaringen gedaald naar ongeveer 3 graden. In de middag is het in de stad net als maandag ongeveer 10 graden. De bewolking heeft de overhand, de zon prikt er soms doorheen. De wind is matig, kracht 3, uit het zuidwesten. Er staat een fractie meer wind dan op maandag.

Dinsdagavond wordt de bewolking dik, een neerslaggebied nadert de stad uit het zuidwesten. Tegen middernacht gaat het regenen.

Woensdag is een zwaarbewolkte en regenachtige dag. ’s Ochtends heb je in Zwolle de meeste kans op tijdelijk droog weer. Woensdagmiddag komt een nieuw regengebied opzetten. De neerslag hangt samen met zachte lucht die uit het zuidwesten oprukt.

Donderdag stijgt de temperatuur overdag richting 14 graden, wat zeer mild is voor februari. Dat gebeurt onder veel bewolking en kans op regen is er ook. De wind waait zwak uit de zuidhoek. Ook vrijdag is het wisselvallig en zeer zacht.

Foto 1
Noorderkolk bij winterse omstandigheden begin 2023. Een scherp contrast met het zachte weer momenteel. - Foto: Hans Smit
Noorderkolk bij winterse omstandigheden begin 2023. Een scherp contrast met het zachte weer momenteel.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)