Het weer: Overwegend droog en minder wind

Park Eekhout
Foto: Obbe Bakker

Maandag is het overwegend droog in Zwolle. Veel wolkenpartijen drijven over, maar de zon neemt geregeld revanche en de kans op een buitje is klein. Het buiengebeuren speelt zich boven Duitsland af.

De temperatuur probeert er maandag 20 graden uit te slepen en ’s middags is er goede kans dat dat lukt. De wind is ’s morgens zwak uit het zuiden, in de middag toenemend naar matig, kracht 3, uit het zuidwesten tot westen. Minder wind dan in het weekend.

In de avond en nacht naar dinsdag gaat de wind helemaal liggen. Mistbanken kunnen zich gemakkelijk vormen. Dinsdagochtend verdwijnt eventuele mist. De zon schijnt nog even heen door wolkensluiers, die van het zuidwesten uit dikker worden. Een voorteken dat uit die richting een storing nadert. Het is een actieveling, in de middag en avond is het nat in Zwolle. Er staat weinig wind bij een middagtemperatuur van ongeveer 20 graden.

Woensdag en donderdag zijn de vooruitzichten op droog weer goed. De zon schijnt krachtig tussen wolken door die geen regen loslaten. Het wordt warmer, 22 graden op woensdag en donderdag misschien ergens in de stad 24 graden. Dat mag je bijna zomers noemen. Vrijdag komt mogelijk wat Frans onweer onze kant op, maar dat bekijken we tegen die tijd wel.

Foto 1
Park Eekhout - Foto: Obbe Bakker
Park Eekhout
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)