Het weer: Regen in de ochtend, ’s middags lenteachtig zacht

Soerensebeek in de zon in januari 2024.
Foto: Ank Pot

Donderdag regent het vanaf het begin van de ochtend. Een front trekt over Zwolle en neemt nog zachtere lucht mee dan we al hadden. In de middag is het achter het front lenteachtig, de verwachte temperatuur is maar liefst 14 graden.

De bewolking wordt ’s middags dunner, zodat de zon er een beetje doorheen kan komen. Zo zonnig als op bovenstaande foto wordt het niet. De kans op regen neemt steeds verder af. Er waait een zwak tot matig zuidenwindje, dat geen afbreuk doet aan het lentegevoel.

Donderdagavond en in de nacht naar vrijdag is het bewolkt en droog. De temperatuur daalt naar ongeveer 10 graden, veel zachter dan normaal in februari-nachten.

Vrijdag komt Zwolle in een iets minder zachte luchtsoort terecht. Dat gaat gepaard met een regenfront dat in de loop van de ochtend boven de stad wordt verwacht. Halverwege de middag is het voorbij en wordt het droog. Een temperatuur dan van ongeveer 12 graden bij een matige wind die tijdelijk uit het westen komt.

Zaterdag is een van vroeg tot laat droge dag. We profiteren van een hogedrukgebied boven onze omgeving. De bewolking wordt dunner, maar verdwijnt niet geheel. In de middag is het ongeveer 10 graden. Ook zondag hebben we dat temperatuurniveau onder dikke bewolking waaruit het in de middag flink gaat regenen.

In de eerste helft van de volgende week ligt Zwolle onder een groot hogedrukgebied. Het is droog en rustig weer. In de nacht van volgende week woensdag op donderdag trekt een regenfront over en wordt het minder zacht.

Foto 1
Soerensebeek in de zon in januari 2024. - Foto: Ank Pot
Soerensebeek in de zon in januari 2024.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)