Het weekendweer: Zaterdag rustig en droog, zondag regen en wind

Wijde Aa in het voorjaar van 2023.
Foto: Hans Smit

Zaterdag heeft de zon een hele kluif aan de wolkenvelden boven Zwolle. De kans dat er een drup regen uit valt is klein. De dag begint nevelig, daarna prikt de zon soms door het laaghangende wolkengebeuren heen. De temperatuur varieert van ongeveer 7 graden ’s morgens tot 12 graden in de middag.

De wind komt zwak uit westelijke richtingen. Rustig en droog weer op zaterdag, het is de beste dag van het weekend. Ook de avond verloopt droog met bewolking en weinig tot geen wind. In de nacht naar zondag draait de wind naar het zuiden en neemt geleidelijk toe. De bewolking wordt dikker, want uit het westen nadert een actieve regenzone.

Zondag ligt Zwolle onder een massief wolkenpakket vol regenwater. In het begin van de ochtend gaat het regenen en dat blijft het doen tot ver in de middag. Soms giet het stevig door. Mogelijk wordt het pas ergens in de avond droog. De zuidwestenwind trekt aan naar matig, kracht 3 tot 4, ’s avonds afnemend. Een temperatuur in de buurt van 10 graden.

In de nacht van zondag op maandag en maandag overdag houden we het overwegend droog. De bewolking overheerst bij een maximumtemperatuur van 10 graden. Dinsdag groeit de kans op wat regen. De rest van de voorjaarsvakantie ziet er wisselvallig uit. Er staat een matige zuidwestenwind en de temperatuur is ongeveer 10 graden. Winterweer is ver weg.

Foto 1
Wijde Aa in het voorjaar van 2023. - Foto: Hans Smit
Wijde Aa in het voorjaar van 2023.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)