Het weer: Forse buien en gevaar voor zware windstoten in de avond

|   Laatste wijziging

Regenwater op een akker in de buurt van Zwolle.
Foto: Obbe Bakker

Donderdag komt vanuit het westen een fel lagedrukgebiedje opzetten met veel regen en wind. Het heeft van Météo France de naam Louis gekregen. De dag begint in Zwolle met wolken en misschien een knipoog van de zon. ’s Morgens is het nog droog, vanaf de middag brengt Louis buiige regen en een aanzwellende zuidenwind. Voor alle regen uit is de temperatuur ongeveer 12 graden.

In de loop van donderdagavond wordt windkracht 5 tot 6 verwacht vanuit het zuidwesten tot westen, met in onze regio kans op zware windstoten tot circa 90 kilometer per uur. Sommige weermodellen verwachten de windpiek van Louis in de loop van de avond, andere pas rond middernacht. Code geel staat uit vanwege kans op zware windstoten.

Forse buien kunnen donderdagavond en in het begin van de nacht naar vrijdag losbarsten boven de stad. Hagel en onweer zijn mogelijk tijdens zo’n bui.

In de nacht naar vrijdag neemt de wind wat af en ook de buiigheid. Beduidend koelere lucht arriveert, de temperatuur dropt naar 5 graden. Vrijdag overdag is het circa 7 graden, wat lager is dan we gewend zijn maar wel normaal voor de tijd van het jaar.

Vrijdag is er kans op buien en staat er nog een flinke zuidwestenwind, kracht 4. Zaterdag en zondag zwakt de wind af. Kans op een bui blijft bestaan, de zon verschijnt soms ook boven Zwolle. Een temperatuur overdag van ongeveer 7 graden.

Foto 1
Regenwater op een akker in de buurt van Zwolle. - Foto: Obbe Bakker
Regenwater op een akker in de buurt van Zwolle.
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)