Het weer: Forse buien vanaf het middaguur, kans op zware windstoten

Dommel
Foto: Ank Pot

Maandag verdrijft een actief koufront de zachte lucht voorlopig uit Zwolle. In de ochtend voor het front uit is er nog even ruimte voor een zonnetje. Maar vanuit het westen neemt de bewolking toe en de wind trekt aan naar een volle kracht 4 uit het zuidwesten.

Rond 12.00 uur worden de eerste buien verwacht boven de stad. Vanaf ongeveer 15.00 uur moet rekening worden gehouden met stevige exemplaren waarbij de wind flink uit zijn slof kan schieten. Het KNMI heeft code geel uitgegeven vanwege de kans op zware windstoten tot circa 80 kilometer per uur uit het zuidwesten tot westen. In de avondspits zijn de buien nog steeds actief.

Uit de buien, met kans op onweer, valt ijskoude regen en mogelijk hagel. Voor de buien uit stijgt de temperatuur nog naar circa 12 graden. Bij de passage van het koufront gaat de temperatuur bergafwaarts richting 8 graden. Tijdens een bui dipt het kwik nog verder.

Het front hoort bij een lagedrukgebied dat maandagnacht en dinsdag vanaf zee nog meer buien over onze omgeving stuurt. De wind blijft ’s nachts fors doorwaaien uit westelijke richtingen. Dinsdag overdag komt hij uit de noordwesthoek. In de ochtend trekt een nieuwe buiengolf over Zwolle. Dinsdagmiddag gaat de activiteit er geleidelijk uit. De temperatuur komt overdag niet veel hoger dan 10 graden.

De rest van de nieuwe week verloopt wisselvallig met aanvankelijk koude wind uit noordwesten tot noorden. In de nachten daalt het kwik naar circa 5 graden. De lente is tijdelijk vertrokken uit Zwolle.

Foto 1
Dommel - Foto: Ank Pot
Dommel
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)