Het weekendweer: Kans op een buitje, ook zon en minder wind

Vijver aan de Lassuslaan in de volle zon begin dit jaar.
Foto: Ank Pot

Zaterdag is het meestal droog in Zwolle. De zon verschijnt af en toe zelfs tussen de wolken. Compleet regenvrij houden we het waarschijnlijk niet. Zaterdagmiddag is de kans op een buitje wat groter.

De temperatuur ’s morgens vroeg is ongeveer 4 graden en aan de grond kan het hier en daar iets vriezen. In de middag is het maximum ongeveer 8 graden, wat ongeveer normaal is voor de tijd van het jaar. De wind is matig, kracht 3, uit het zuiden tot zuidwesten en dus niet storend. In de avond nog minder wind.

De bewolking wordt zaterdagavond dikker want vanuit het zuiden nadert een storing. De buiige regen ervan bereikt Zwolle tegen middernacht. Ook de rest van de nacht naar zondag is er kans op buien. De wind komt zwak uit zuidelijke richtingen.

Zondagochtend en rond het middaguur is er nog steeds kans op een bui. ’s Middags knapt het weer verder op met lange droge perioden en meer ruimte voor zonneschijn. Een enkel buitje kan nog wel tot ontwikkeling komen boven onze regio. De temperatuur klimt na een nacht met ongeveer 4 graden op de thermometer naar 8 graden zondagmiddag. In de vroege ochtend komt het kwik aan de grond dicht in de buurt van het vriespunt.

Maandag zitten we te kijken naar een storing boven Frankrijk, die mogelijk een natte vleugel uitstrekt naar onze omgeving. Maar misschien krijgen alleen de zuidelijke provincies met neerslag te maken. In het volgende weerbericht bekijken we deze kwestie opnieuw. De matige wind komt door de Franse storing tijdelijk uit de noordoosthoek.

Dinsdag en woensdag is het rustig weer. Droge omstandigheden op dinsdag lijken vrijwel zeker voor Zwolle. Woensdag moeten we nog even aankijken. Een middagtemperatuur op beide dagen van circa 8 graden.

Foto 1
Vijver aan de Lassuslaan in de volle zon begin dit jaar. - Foto: Ank Pot
Vijver aan de Lassuslaan in de volle zon begin dit jaar.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)