Het weer: Stapelwolken, kleine kans op een bui

Foto van auteur

Meerminnenplein
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandagochtend begint Zwolle met ongeveer 10 graden op de thermometer. We krijgen stapelwolken boven de stad, wat betekent dat de hemel geregeld blauw is. Tussen de wolken kan een buitje verscholen zitten, ook ‘s morgens vroeg al.

De buienactiviteit is bescheidener dan in de afgelopen dagen, maar nog niet nul. In de middag stijgt het kwik naar ongeveer 16 graden, een paar graden te fris voor deze fase van september. Maar de luchtdruk begint te stijgen en het weer knapt langzaam op. Een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden breidt zijn invloed uit naar onze regionen. De kans op buien neemt af. De wind wordt ook rustiger. Maandag is hij nog matig, kracht 3 tot 4, met de meeste wind rond het middaguur.

In de avond verdwijnen de buien en zijn er opklaringen. Het koelt in de nacht naar dinsdag af, onder een heldere sterrenhemel wellicht tot iets beneden de 10 graden.

Dinsdag is de buienkans nog maar klein. Er wordt Noordzeebewolking aangevoerd, die de zon dwars kan zitten. De noordwestenwind is met kracht 3 minder sterk dan op maandag. Een middagtemperatuur van 16 graden.

Woensdag verkast het hogedrukgebied naar Duitsland. De wind draait in Zwolle naar zuid tot zuidwest. Het blijft waarschijnlijk droog en het kwik stijgt ‘s middags naar een normaal niveau van 18 graden of nog iets warmer. Later in de week neemt de kans op een bui toe.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)