Het is de week van ‘Koken in de klas’, een initiatief om kinderen gezonder te laten eten. De kinderen van groep 8 van het Carillon aan de Bachlaan kregen dinsdag bezoek van kok Gerda van Heiningen.
De kok leerde de kinderen olé tabouleh te maken, een salade met het graanproduct bulgur, groente en ei. Het recept is gemaakt door kok en schrijver Ramon Beuk. Alle ingrediënten zitten in de schijf van vijf. Van Heiningen liet tijdens de kookles in de klas zien hoe je groente kan grillen om zo extra smaak toe te voegen.
De Gezondheidsraad bracht eerder al een advies uit dat het eetgedrag moet veranderen als we gezonder en duurzamer willen leven. De onafhankelijke wetenschappelijke raad adviseerde onder meer om meer plantaardig voedsel te eten. “Om het voedselpatroon te veranderen is het belangrijk dat kinderen leren over producten en zelf gaan koken,” zegt Wietske Huismans, beleidsadviseur gezondheidsbevordering van GGD IJsselland. “Het uiteindelijke doel is dat ze leren om gezonde en duurzame keuzes te maken.”
Deze week wordt op zo’n 120 scholen in het hele land gekookt in de klas.