Morgen hinder voor verkeer in Assendorp en op IJsselallee

Door het werk op de Assendorperstraat zijn er al meerdere wegen afgesloten in de wijk.
Foto: Obbe Bakker

Assendorp gaat dinsdag merken dat er aan de weg wordt gewerkt. Die waarschuwing geeft de gemeente Zwolle bij voorbaat. Er zijn al meerdere wegen afgesloten vanwege de herinrichting van de kop van de Assendorperstraat bij het Dominicanenklooster en morgen wordt er gewerkt aan de fietsstroken op de Hortensiastraat.

De kwaliteit van het asfalt van de fietsstroken op de Hortensiastraat gaat snel achteruit, laat de gemeente weten. “Voor de veiligheid van fietsers is het dan ook belangrijk om het snel te herstellen,” aldus een woordvoerder. “De aannemer probeert het herstelwerk in een dag af te ronden.” De wegenbouwer werkt dinsdag tussen 7.00 en 17.00 uur aan het wegdek.

Verkeer richting Hanzeland wordt geadviseerd om te rijden via de Marsweg, Ittersumallee en IJsselallee. Fietsers vanaf de Hortensiatunnel kunnen omrijden via de Deventerstraatweg, Groeneweg, Leliestraat en andersom. Er worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden. Tekstwagens zullen de adviesroute aangeven in de omgeving van de werkzaamheden. De Hortensiastraat blijft bereikbaar, maar verkeer moet rekening houden met flinke vertraging.

IJsselallee
Ter hoogte van het BP-tankstation wordt dinsdag tussen 10.00 en 14.00 uur gewerkt aan het wegdek. Ook hier moet een gedeelte van het asfalt worden vervangen. Een rijstrook is gedurende de klus tijdelijk afgesloten. Verkeer moet rekening houden met enige vertraging.

Foto 1
Door het werk op de Assendorperstraat zijn er al meerdere wegen afgesloten in de wijk.    - Foto: Obbe Bakker
Door het werk op de Assendorperstraat zijn er al meerdere wegen afgesloten in de wijk.
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)