Het weer: Stralend zonnig

Foto van auteur

Zoom
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag gaat de zon onbelemmerd haar gang boven Zwolle. Er is tot in de verre omtrek geen wolkje te bekennen. De dag start met lichte vorst, zowel op neushoogte als aan de grond. Na zonsopkomst, om tien voor half acht, gaat het kwik omhoog.

Woensdag meldden de weerstations van Weblog Zwolle in Stadshagen en Dieze al een middagtemperatuur van ruim 11 graden. Donderdag krijgen we dat lentegevoel in de stralende zon weer. In de middag is er een fractie meer wind dan op woensdag. Maar in de stad merk je daar weinig van, het is gewoon een mooie zonovergoten dag. Een hogedrukgebied met het centrum boven Scandinavië bezorgt ons standvastig weer met een strakblauwe lucht en veel zonneschijn.

Vrijdag is het ook uitbundig zonnig. Na een heldere nacht waarin het kwik een beetje onder het vriespunt dipt, gaat het overdag omhoog naar ongeveer 10 graden. Iets lager dan op donderdag. De oostenwind blijft netjes binnen de perken, dus wat wil je nog meer?

Een weekend dat ook zonnig en droog is. Zaterdag gaat dat lukken. Zondag komt vanuit het noorden een zwak front over dat enige wolken langs de blauwe lucht voert. De wind trekt een beetje aan vanuit het noorden. Heel misschien valt er een enkel spatje regen. De middagtemperatuur is ongeveer 8 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)