Het weer: Zon, wolkenveldjes en droog

Bloeiende krokussen aan de Dommel.
Foto: Ank Pot

De donderdag begint in Zwolle aan de koude kant. Rond zonsopkomst om 7.05 uur is de temperatuur gedaald tot dicht bij het vriespunt. Daarna zet het kwik een gestage stijging in naar ongeveer 9 graden. De zon schijnt maar er schuiven ook wolkenveldjes voorlangs.

In de loop van de middag lossen de wolken steeds meer op. Zonder wolken is het natuurlijk droog weer. De oostenwind trekt ’s middags aan naar matig, kracht 3 in de stad, in het buitengebied wordt misschien kracht 4 aangetikt. De wind drukt de gevoelstemperatuur, het is buiten zaak om de luwte op te zoeken.

In de avond en nacht naar vrijdag is de sterrenhemel te zien, het is kraakhelder. Een zwak tot matig briesje, kracht 2 tot 3, waait ’s nachts door de stad.

Vrijdag is een zonnige dag met een koude start. De hemel boven Zwolle is blauw en wolken zijn schaars. Uit de wind voelt het in de volle zon warm aan. Oostenwind is er wel. Die blaast met kracht 3 tot 4 door je lentegevoel heen. De thermometer wijst ’s middags een maximum van ongeveer 9 graden aan.

Zaterdag zit het met de zon wel snor, zondag komt bewolking binnen. Dat heeft te maken met een lagedrukgebied boven Frankrijk, dat daar regen brengt. Zwolle houdt het in het weekend droog. Er waait een matige oostenwind.

Foto 1
Bloeiende krokussen aan de Dommel. - Foto: Ank Pot
Bloeiende krokussen aan de Dommel.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)