Het weer: Bewolkt, af en toe lichte regen

Riviertje de Aa in het voorjaar van 2023.
Foto: Hans Smit

Dinsdagochtend is het nevelig en grijs in Zwolle. Uit een laaghangend wolkendek valt af en toe wat lichte regen of motregen. Er zit weinig gang in het weer. Pas in de avond zijn de wolkengebieden met lichte neerslag naar het oosten weggeschoven.

Dinsdag waait een fractie meer wind door de stad dan op maandag. Hij komt uit het zuidwesten tot westen en heeft kracht 2 tot 3, een zwak tot matig windje. In de avond weer afnemend. De temperatuur varieert van 7 graden ’s morgens tot ongeveer 10 graden in de loop van de middag.

In de nacht naar woensdag passeert een warmtefront vanuit het zuidwesten onze omgeving. Uit dikke bewolking valt een beetje lichte regen of motregen. Ook in de vroege ochtend van woensdag laat het front nog wat lichte regen los. Het zicht is matig tot slecht.

Aanvoer van bewolking uit het zuidwesten blijft woensdag op gang. We zien nauwelijks opties voor zonneschijn. Maar met een matige zuidwestenwind stroomt zachtere lucht binnen. Een middagtemperatuur onder de wolken van tegen de 14 graden.

Donderdag is de bewolking boven Zwolle dunner en schijnt de zon erdoorheen. Het is droog. Opvallend is de verwachte hoge middagtemperatuur van 17 graden. Deze zachte lucht komt uit Zuid-Europa.

Foto 1
Riviertje de Aa in het voorjaar van 2023. - Foto: Hans Smit
Riviertje de Aa in het voorjaar van 2023.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)