Henk en Pietje Morsink vieren briljanten huwelijk in Zwolle

Henk en Pietje Morsink uit Zwolle zijn 65 jaar getrouwd.
Foto: Peter Denekamp

Henk (88) en Pietje (87) Morsink vierden op zaterdag 27 januari hun 65-jarige huwelijk. Wethouder Dorrit de Jong ging woensdag bij het echtpaar op bezoek om ze te feliciteren.

Henk Morsink is geboren in Steenwijk. Pietje Posthumus groeide op in Steenwijkerwold. Het stel leerde elkaar kennen op de schommel in de speeltuin op de Woldberg bij Steenwijk, toen ze 14 en 15 jaar oud waren.

In 1959 zijn Henk en Pietje getrouwd en naar Zwolle verhuisd. Henk was toen vertegenwoordiger in stoffen en Pietje had een winkeltje in fournituren. Het echtpaar heeft hun hele leven in de handel gezeten. Ze hebben een eigen stoffenzaak en stoffengroothandel gerund. Henk heeft de handel nooit los kunnen laten. Hij heeft nu op zijn 88e nog steeds een klein bedrijf in wenskaarten en hobbymateriaal.

Naast hun werk hield het echtpaar van vakantie vieren, uitgaan, carnaval en sport. Henk heeft ook lange tijd de duivensport beoefend. Er werd ook altijd veel muziek gemaakt door het gezin.

Henk en Pietje hebben twee kinderen gekregen, een dochter en een zoon. Inmiddels hebben ze twee kleindochters en twee achterkleindochters.

Foto 1
Henk en Pietje Morsink uit Zwolle zijn 65 jaar getrouwd. - Foto: Peter Denekamp
Henk en Pietje Morsink uit Zwolle zijn 65 jaar getrouwd.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)