Het weer: Zeer zachte lentedag

Zwolse narcissen in de lentezon.
Foto: Obbe Bakker

Donderdag komt Zwolle tijdelijk in zeer zachte lucht uit het zuiden terecht. De temperatuur loopt in de middag op naar 17, misschien wel 18 graden. Normaal voor de tijd van het jaar is ongeveer 10 graden, een temperatuur die we in het begin van de ochtend al hebben.

Een echte lentedag, hoewel de zon meedoet door sluierwolken en wolkenvelden op middelbare hoogte heen. Daar valt geen regen uit. De wind is matig, kracht 3, uit het zuiden tot zuidwesten. In de avond is de wind zwak.

In de nacht naar vrijdag drukt een koufront de zachte lucht weer weg. Vanuit het zuidwesten komt het opzetten en brengt bewolking en nachtelijke regen.

Vrijdagochtend is het voorbij, maar achter het front ontstaan losse buien. Tussen de buienwolken is een beetje blauwe lucht te zien. De sterkste buienactiviteit wordt na het middaguur verwacht. De zuidwestenwind trekt aan van kracht 3 naar 4. De temperatuur overdag is 11 tot 13 graden.

In het weekend levert de temperatuur verder in. Ongeveer 10 graden is dan het maximum. Zaterdag houdt Zwolle het overdag met een beetje geluk droog, met wat zon. De wind komt even uit de noordwesthoek. Zondag is de bewolking dik. Een regenzone bewatert de stad vermoedelijk vooral ’s middags.

Foto 1
Zwolse narcissen in de lentezon. - Foto: Obbe Bakker
Zwolse narcissen in de lentezon.
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)