Het weekendweer: Zaterdag droog met zon en stapelwolken, zondagmiddag druilerig

De Golftuin aan de Harculose Esweg.
Foto: Ank Pot

Zaterdagochtend vroeg verdwijnen de laatste buitjes. De dag verloopt droog in Zwolle, met ’s morgens een zonnetje dat op doorbreken staat. In de middag schijnt het vrolijk tussen de onschuldige witte stapelwolken door.

De temperatuur ’s morgens is 7 graden, het middagmaximum ongeveer 12 graden. Er staat een matige noordwestenwind, kracht 3, die in de avond wegvalt. Het is droog en ook in de nacht naar zondag wordt geen drup regen verwacht. Onder dunne bewolking en weinig wind daalt het kwik flink, een minimumtemperatuur tussen 2 en 5 graden.

Zondagochtend begint met wat fletse zonneschijn terwijl de bewolking van het zuidwesten uit dikker wordt. Een regenstoring nadert, maar Zwolle profiteert nog even van droog weer. Na het middaguur gaat het regenen en dat blijft het doen tot in de avond. De zondagmiddag is druilerig met een temperatuur tussen 10 en 12 graden. De wind neemt ’s morgens toe naar matig, kracht 3, uit het zuidoosten.

In de nacht naar maandag trekt de storing weg naar het noordoosten. Maandag is het overwegend droog. De bewolking overheerst aanvankelijk en wordt later op de dag dunner. Aanvoer van vrij zachte lucht zorgt voor een middagtemperatuur van 14 graden.

Volgens de huidige berekeningen houdt Zwolle het in de nieuwe week tot en met donderdag vrijwel droog. De temperaturen liggen in de buurt van een lenteachtige 15 graden.

Foto 1
De Golftuin aan de Harculose Esweg. - Foto: Ank Pot
De Golftuin aan de Harculose Esweg.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)