Ging er geweld vooraf aan bizarre verkeersruzie in Aa-landen? Politie zoekt getuigen

De politie doet onderzoek bij de gecrashte Volkswagen Caddy in Aa-landen.
Foto: Hugo Janssen

Aan de bizarre verkeersruzie vorige week dinsdag op de Waallaan is mogelijk een geweldsincident aan het Roer voorafgegaan. De politie is op zoek naar getuigen die kunnen helpen bij het onderzoek. Ook camerabeelden zijn welkom waarop beide voertuigen voor of na het incident te zien zijn.

Op dinsdag 12 maart vindt er omstreeks 9.30 uur geweld plaats op het Roer. Rond 10.45 uur rijden een witte Volkswagen Caddy en een donkere Renault Twingo op flinke snelheid achter elkaar aan. Op de Waallaan, nabij de Scheldelaan, wordt de witte bestelwagen afgesneden door de Twingo. De Volkswagen crasht in de achtertuin van een woning.

Een man stapt uit de Twingo en krijgt het aan de stok met de bijrijder van de bestelwagen. Die wordt met een scherp voorwerp in zijn been gestoken. Na de steekpartij stapt hij weer in. De bestuurder van de Renault geeft gas en kiest het hazenpad. Even later treffen agenten de auto aan op het Fivel. Een verdachte werd door de politie in de kraag gevat.

Wijk gebukt onder geweld
De Aa-landen gaat deze maand gebukt onder ernstige geweldsincidenten. Zes dagen voor de ‘verkeersruzie’ werd Peter Bloemink (44), directeur van een beveiligingsbedrijf, op klaarlichte dag om het leven gebracht door Özgür M. (42). Beide mannen, woonachtig in de Aa-landen, leefden al jaren in onmin nadat hun zoons ruzie met elkaar kregen.

Vorig jaar ging er een steen door de ruit van de woning van M. aan de Welle. Later ontplofte een vuurwerkbom bij het huis. M. beschuldigde Bloemink er in de rechtbank van dat hij hem stalkte en liet achtervolgen. Ook beweerde hij stellig dat Bloemink verantwoordelijk was voor de aanslagen op zijn woningen. In juli 2023 kwam het tot een confrontatie bij de Zwartewaterallee. M. stapte uit zijn auto en liep naar de stilstaande auto van Bloemink. Meerdere passanten zagen hoe M. de beveiligingsbaas mishandelde.

Foto 1
De politie doet onderzoek bij de gecrashte Volkswagen Caddy in Aa-landen. - Foto: Hugo Janssen
De politie doet onderzoek bij de gecrashte Volkswagen Caddy in Aa-landen.
Foto: Hugo Janssen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)