Het weekendweer: Zaterdag koel met kans op buitjes, zondag droog en zonnig

Rangeerterrein en sporen richting de Hanzeboog.
Foto: Peter Denekamp

Zaterdag ziet Zwolle wisselende bewolking en af en toe een bui. Langdurige regen zoals op vrijdagmiddag is niet aan de orde, de droge periodes met een doorbrekend zonnetje zijn langer. De wind houdt zich ook veel rustiger. Die is matig, kracht 3, uit richtingen rond west.

De middagtemperatuur zaterdag is 13 tot 14 graden. Dat is koel voor de tijd van het jaar, maar nog altijd meer dan de povere 11 graden die vrijdagmiddag in de regen en wind werd gemeten in Zwolle. Zaterdagavond verdwijnen de buien en ’s nachts zijn er opklaringen. Bij een zwakke wind die naar het zuidwesten draait, daalt het kwik flink, naar een minimum van ongeveer 7 graden, mogelijk nog iets kouder.

De winddraaiing wordt veroorzaakt door een hogedrukgebied dat met het centrum over Frankrijk naar het oosten schuift. Zondag zorgt het daar voor zonnig en droog weer en bij ons ook. Van de temperatuur moeten geen wonderen worden verwacht, na een koude ochtend is zo’n 16 graden ’s middags het maximum in de stad. Maar de wind uit zuidelijke richtingen is zwak, zodat het zondag buiten goed toeven is.

Zondagmiddag verschijnt boven Zwolle sluierbewolking, de voorbode van een naderende oceaandepressie. Deze gaat met veel bewolking en regen rondtollen in onze omgeving. Nat wordt het in de loop van maandag en dinsdag is er tevens kans op veel wind. Woensdag raken we pas van bewolking, regen en wind af.

Foto 1
Rangeerterrein en sporen richting de Hanzeboog. - Foto: Peter Denekamp
Rangeerterrein en sporen richting de Hanzeboog.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)