Het weekendweer: Zaterdag overdag rustig en droog, zondag onstuimig

Korte Kamperstraat
Foto: Bob Koning

Zaterdag heeft Zwolle overdag rustig weer. Tot ver in de avond is het droog met een zwakke zuidenwind. De zon schijnt eerst door sluierwolken heen. Ze worden dikker en in de middag en avond komt nog meer bewolking binnen. De dag gaat fris van start, ongeveer 5 graden op de thermometer, stijgend naar hoogstens 13 graden ’s middags. Dat is aan de karige kant voor oktober.

Tegen middernacht trekt een actief front over de stad met felle buien waarin hagel en onweer kunnen voorkomen. De wind zwelt aan uit westelijke richtingen en er is kans op harde windvlagen. In de nacht naar zondag is het front Zwolle gepasseerd. Kans op buien blijft er, die zijn minder actief maar de wind is onstuimig. De temperatuur daalt ’s nachts naar ongeveer 9 graden.

Zondagochtend is de wind nog niet tot bedaren gekomen. Een matige tot vrij krachtige wind, kracht 4 tot 5, vanuit het westen tot noordwesten plus windvlagen tot 60 kilometer per uur. De zondag heeft behalve een stevige bries ook zon te bieden en mooie wolkenluchten. Daar kan een buitje in zitten, in de middag en avond wordt de kans daarop steeds kleiner.

De middagtemperatuur is zondag ongeveer 13 graden. Sta je in de volle wind , dan voelt het kouder aan. In de loop van de middag neemt de wind af en later op de avond is hij nog maar zwak.

In de nieuwe week valt op dat de temperatuur flink in de lift gaat, dankzij warme wind uit zuidelijke richtingen. De maandag is nog fris, daarna komen er elke dag graden bij. Dinsdag is de verwachte middagtemperatuur ongeveer 18 graden, vanaf woensdag mag Zwolle 20 graden verwachten. De nachten zijn ook minder koud.

Foto 1
Korte Kamperstraat - Foto: Bob Koning
Korte Kamperstraat
Foto: Bob Koning

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)