Kulturhus Wijthmen klaar voor gebruik

Foto van auteur

De realisatie van het Kulturhus Wijthmen is dinsdag 23 januari 2007 een stap dichterbij gekomen door de eerste oplevering door de uitvoerende partijen. Op 12 februari 2007 wordt het gebouw officieel overgedragen aan de toekomstige gebruikers. Het Kulturhus Wijthmen is nu in principe klaar voor gebruik. De verschillende partijen nemen geleidelijk aan hun intrek in het nieuwe gebouw. De omgeving rondom het gebouw, zoals parkeerplaatsen en trottoirs, wordt de komende tijd aangelegd. De officiële opening van het Kulturhus Wijthmen volgt waarschijnlijk in mei dit jaar.

Met de komst van het Kulturhus gaat een jarenlange wens van het buurtschap Wijthmen in vervulling. Begin vorig jaar is begonnen met de bouw van het nieuwe Kulturhus waarin het buurthuis, basisschool de Kubus, peuterspeelzaal Travers en de voetbalvereniging gehuisvest worden. Het gebouw wordt daarnaast voorzien van een sportzaal die geschikt is voor volleybalwedstrijden.

De verschillende gebruikers van het gebouw en Plaatselijk Belang Wijthmen hebben nauw samengewerkt om het Kulturhus te kunnen realiseren. De realisatie is financieel mogelijk gemaakt met middelen van de gemeente, subsidie van de provincie Overijssel en een eigen bijdrage van de buurtschap Wijthmen, onder meer door zelfwerkzaamheid. De betrokken vrijwilligers uit Wijthmen hebben voor dit project de Zwolse Vrijwilligersprijs 2006 in de categorie groepen gewonnen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)