Zwols duo (20) veroordeeld voor in prostitutie brengen van 15-jarig meisje

Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

Gabriël V. (20) en Lisa S. (20) uit Zwolle zijn dinsdag schuldig bevonden aan kinderhandel. Het duo regelde in 2022 betaalde seksafspraken voor het 15-jarige zusje van Gabriël. Beide Zwollenaren kregen taakstraffen opgelegd, daarnaast moet Gabriël de cel in. Lisa S. werd ook schuldig bevonden aan het bezit en verspreiden van kinderporno.

“Hey zus, je gaat morgen boys neuken dan kan ik een nieuwe jas kopen,” appte de net 18 jaar geworden Gabriël V. uit Zwolle in februari 2022 aan zijn minderjarige zusje. “Als je genoeg geld verdient koop ik ook iets leuks voor jou.” Ook Lisa appte er destijds flink op los op Telegram: “Ik verkoop mijn zusje, ze is 15 jaar en neukt een uur voor 200 euro zonder connie (condoom, red.).”

Naaktfoto’s
Op donderdag 10 februari 2022 haalden Gabriël en Lisa het jonge meisje op bij een jeugdzorginstelling in Zutphen. Gabriël gaf zijn zusje een mes om zich te beschermen en iets later werd een klant opgepikt. Met zijn vieren reden ze terug naar Zwolle en parkeerden bij een tankstation. Lisa en Gabriël lieten het minderjarige meisje en de hoerenloper achter in de auto. Na de seks was het meisje 50 euro rijker, de rest van het geld verdween in de zakken van Gabriël en Lisa.

Lisa verkocht daarnaast via Telegram naaktfoto’s van zichzelf, vriendinnen en anderen. “Ik zat in verschillende van die geile appgroepen,” vertelde Lisa twee weken geleden tijdens de inhoudelijke behandeling van de strafzaak. De politie vond op haar telefoon minstens drie bestanden waarop blote minderjarigen te zien waren.

Contactverbod
Gabriël V. werd vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Daarnaast kreeg hij een taakstraf opgelegd van 240 uur. Omdat V. het misdrijf pleegde tijdens zijn proeftijd moet hij nog eens 60 uur extra taakstraf uitvoeren.

Lisa S. kreeg 9 maanden voorwaardelijke jeugddetentie opgelegd en een taakstraf van 200 uur. Het is beiden door de rechtbank verboden om contact te hebben met het zusje. Ook mogen ze geen contact met elkaar opnemen. Daarnaast bepaalde de rechter dat het duo beschermd moet wonen en ze verplichte behandeling moeten ondergaan.

Foto 1
Ter illustratie - Foto: Peter Denekamp
Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)