Het weer: Buiig overdag en ’s avonds opklaringen

Bloesem aan de Zwarteweg.
Foto: Obbe Bakker

Donderdag is een buiige dag in Zwolle. De ochtendspits verloopt kleddernat en daarna volgen meer buien. De sterkste activiteit in de middag volgens de berekeningen. Het buienaccent ligt op het zuiden van het land, met daar ook de grootste kans op onweer.

De wind is matig, kracht 3, uit richtingen rond zuidwest. Tijdens de middagbuien kunnen windvlagen voorkomen. Een temperatuur tussen 8 graden ’s morgens en ongeveer 13 graden ’s middags. De buien verdwijnen aan het eind van de middag naar het noordoosten. In de avond is het droog en zijn er opklaringen.

In de nacht naar vrijdag is de volgende storing, ook afkomstig uit het zuidwesten, alweer dicht in de buurt. De bewolking neemt toe en vrijdagochtend gaat het regenen. Bewolking en buiige regen staan tot de avond op het Zwolse weermenu. De temperatuur ’s middags is ongeveer 15 graden.

Zaterdag klimt het kwik met hulp van een matige zuidenwind naar circa 23 graden. De zon schijnt door witte sluierwolken heen en het blijft droog op deze bijna zomers warme dag. Het is een thermische uitschieter want zondag stroomt achter een koufront minder warme lucht over de stad uit. Overdag blijft het onder veel bewolking waarschijnlijk droog bij een maximumtemperatuur van ongeveer 18 graden.

Foto 1
Bloesem aan de Zwarteweg. - Foto: Obbe Bakker
Bloesem aan de Zwarteweg.
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)