Mogelijke vluchtauto inbrekers Amac Zwolle achtergelaten op A28

Na de inbraak in de Diezerstraat sloegen de verdachten op de vlucht met een auto.
Foto: Peter Denekamp

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een gestolen auto aangetroffen op de A28 bij Wezep. “Het voertuig bleek eerder te zijn gestolen vanaf de Nieuwstraat in Zwolle,” meldt Sven Strijbosch, woordvoerder van de politie Oost-Nederland. “De auto was mogelijk betrokken bij de inbraak bij Amac in de Diezerstraat.” Er zijn geen verdachten aangehouden en de politie is op zoek naar getuigen.

Rond 0.40 uur vernielde een vijftal inbrekers de glazen toegangsdeuren van Amac in de Diezerstraat. In de winkel worden Apple-producten verkocht en gerepareerd. De inbrekers sloegen op de vlucht met een zilvergrijze Fiat 500. Strijbosch laat weten dat zo’n 20 minuten later de in Zwolle gestolen auto op de vluchtstrook van de A28 bij Wezep werd aangetroffen. Hij bevestigt niet of het om een Fiat 500 gaat. Wel laat hij weten dat er niemand bij de auto aanwezig was. De auto is in beslag genomen voor onderzoek.

Strijbosch roept getuigen op om zich te melden bij de politie. “Ook beeldmateriaal kan van cruciaal belang zijn,” aldus Strijbosch. Melden kan via de website van de politie of telefonisch via 0900-8844.

Foto 1
Na de inbraak in de Diezerstraat sloegen de verdachten op de vlucht met een auto. - Foto: Peter Denekamp
Na de inbraak in de Diezerstraat sloegen de verdachten op de vlucht met een auto.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)