Cursus ‘Verlies en dan verder’

Foto van auteur

Voor mannen en vrouwen van 55 jaar en ouder, die langer dan één jaar geleden hun partner hebben verloren en het niet goed lukt om zelf de draad weer op te pakken, is de cursus ‘Verlies en dan verder’. De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten en wordt gegeven aan de Burgemeester Roelenweg 9 vanaf maandag 5 februari van 14.30 – 16.30 uur. Voor informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met het Cursuscentrum van de sector Preventie, telefoon 038 426 9 522. Voor vrijblijvend informatie vraagt u naar Ingeborg Jager of Frank Kempen.

Vaak willen mensen die hun partner hebben verloren hun kinderen, vrienden of kennissen niet te veel met hun verdriet belasten. Het blijkt dat de omgeving na verloop van tijd minder oog heeft voor het verdriet. ‘Het leven gaat gewoon door’, wordt dan wel gezegd. Maar in deze periode besef je misschien nog meer dan tevoren wat je is overkomen en voel je je eenzaam of onzeker. Dan blijkt dat verdriet langer kan duren dan je zou willen. Dan is het de moeite waard om te kijken hoe je de draad weer kunt oppakken.

In een groep van ongeveer acht personen wordt gesproken over verdriet en hoe ermee om te gaan. Andere onderwerpen zijn bijvoorbeeld het contact met familie, kennissen en kinderen en opkomen voor jezelf. Aan de hand van een cursusboek wordt er stapsgewijs gewerkt. Ook is er volop ruimte om ervaringen uit te wisselen en elkaar tips te geven.  Informatie vindt u ook op www.riaggzwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)