Open Huis Landstede

Foto van auteur

Nieuw is in bij Landstede. Om nog beter op de wensen en behoeften van de studenten in te spelen is een nieuwe manier van oriënteren en nieuw competentiegericht onderwijs in nieuwe Landschappen ontwikkeld. Daarbij introduceert Landstede ook nieuwe opleidingen. Belangstellenden zijn op het Open Huis van harte welkom om zich te laten informeren over de nieuwe opleidingen en de vernieuwde bestaande opleidingen.

In totaal kent Landstede dertien Landschappen, zoals ‘Mooi & Mode’, ‘ICT & Technologie’ en ‘Onderwijs & Opvoeding’. Een Landschap is een interessegebied waarbinnen studenten zich op verschillende niveaus kunnen oriënteren op hun toekomstige werkveld. Daarbij kunnen ze hun opleiding persoonlijk invullen. Binnen de Landschappen zijn, behalve de vele bestaande opleidingen, ook allerlei nieuwe opleidingen te vinden.

In Harderwijk kun je kennismaken met nieuwe opleidingen binnen de Landschappen Veilig & Beschermd, Design & Architectuur en Vrij & Gastvrij en daarnaast met het grote aanbod aan bestaande opleidingen.Bezoekers worden door studenten en docenten rondgeleid en er kan volop sfeer geproefd worden. Bezoekers van het Open Huis in Raalte krijgen onder andere demonstraties motorzagen, workshops bloemsierkunst, er wordt gezellig gekookt en er zijn allerlei presentaties van de verschillende opleidingen. Zo verzorgen studenten van de opleiding ICT demonstraties Cisco en Troubleshooting. In Raalte wordt ook extra informatie gegeven over de nieuwe opleidingen Agrarische Techniek, Groene Zorg en over Beveiliging & Handhaving. Ook in Zwolle is er op de verschillende locaties van alles te doen. Zo worden de bezoekers die geïnteresseerd zijn in de nieuwe horecaopleidingen, ontvangen in het Landstede Restaurant aan de Fuchsiastraat. Daar vindt ook een blusdemonstratie plaats. Bezoekers hebben de mogelijkheid om per bus een uitstapje te maken naar de nieuwe locatie aan het Rechterland 1. Naast de gebruikelijke voorlichtingsrondes van de verschillende opleidingen vinden er ook allerlei activiteiten plaats zoals een animatieprogramma van recreatie en een lesje luchtvaartkunde. Er worden hapjes geserveerd door de branche Horeca en je kunt plaats nemen in een vliegtuigstoel!

De opleiding Sport & Bewegen presenteert zich in de vernieuwde ZBC hal aan de Ossenkamp en de locatie aan het Dokterpad organiseert een ‘Dag van de Handel’ waarbij bezoekers kunnen kennismaken met het Landschap Handel & Commercie. Er zijn workshops en presentaties, een stagebedrijf geeft een les, leerbedrijven presenteren zich en er is een modeshow. Bij Juridisch Medewerker vertellen oud-studenten over hun ervaringen in de praktijk. Op alle locaties zijn tijdens het Open Huis veel studenten aanwezig die nu een opleiding volgen bij Landstede. Zij helpen bij de rondleidingen en kunnen meer vertellen over hun ervaringen op de betreffende opleidingen bij Landstede. 

Februari-instroom 

Bij diverse opleidingen is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Zo kun je in Zwolle bij de opleiding Life& Nature Specialist vanaf 1 februari tot mei nog instromen. Bij de opleidingen  Woonbegeleiding en Randgroepjongerenwerker aan de Fuchsiastraat en diverse opleidingen aan het Dokterspad in Zwolle, bijvoorbeeld Juridisch Medewerker, kun je tussentijds instromen en ook bij de opleiding Verzorging & Verpleging zijn diverse mogelijkheden voor instroom in februari, onder andere voor volwassenen. Op het Open Huis is hierover meer informatie te verkrijgen. Ook in Harderwijk en Raalte zijn mogelijkheden om in februari in te stromen. 

Open Huis volwassenen

Naast de informatie over mbo-opleidingen voor jongeren is er ook volop informatie te verkrijgen over opleidingen en cursussen voor volwassenen. Landstede heeft dat aanbod overzichtelijk onderverdeeld in vier thema’s: Werken & Leren, voor volwassenen die aan het werk willen of verder willen groeien in hun vakgebied, Leven & Leren, waarbij vooral leren en ontmoeten centraal staat, Nederland & Leren, voor anderstaligen en nieuwkomers en Beperking & Leren voor mensen met een beperking. Op www.landstede.nl is het complete aanbod te vinden.

Infoshop

Op diverse locaties in Harderwijk, Raalte en Zwolle wordt door medewerkers van de Landstede Infoshop en het Trajectbureau voorlichting gegeven over onder andere loopbaanoriëntatie, algemene studiezaken en extra begeleiding om vroegtijdig schoolverlaten te voorkomen.

Locaties en tijden

Harderwijk

Donderdag 1 februari, 15.00-21.00 uur, Westeinde 33

Raalte

Donderdag 1 februari, 15.00-21.00 uur, Zwolsestraat 63a

Zwolle

Dinsdag 30 januari, 15.00-21.00 uur,

Fuchsiastraat 1, Assendorperdijk 55, Dokterspad 2, Ossenkamp 5 en Ossenkamp 8

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Open Huis Landstede”

  1. Ik mis de link met Talentstad voor aankomend schooljaar…
    En wat is de reactie van Landstede wat betreft wat vandaag door het LAKS en zo in het nieuws was? (minder nieuw leren en meer gewoon weer ouderwets les krijgen)

Reacties zijn gesloten.