Het weer: Bewolkt, misschien een spatje regen

Een blauwe lucht zoals hier boven de IJsselbrug is maandag niet te zien.
Foto: Hans Smit

Maandag schuift een omvangrijk veld Noordzeebewolking over Zwolle. De zon heeft daar weinig tegen in te brengen, ook omdat uit het noordwesten een frontensysteem nadert. Het is zwak, mocht het in de loop van de dag al neerslag loslaten, dan zijn dat slechts enkele spatjes.

De dag start met circa 13 graden op de thermometer. Onder een grijs wolkendek dat de blauwe lucht geheel afschermt, blijft de temperatuur wat achter. Het maximum is 18 graden Celsius en misschien wordt die waarde zelfs niet gehaald. De noordwestenwind is zwak tot matig, kracht 2 à 3, en helpt het kwik niet omhoog.

In de nacht naar dinsdag neemt de kans op wat regen toe. Mogelijk blijft het dinsdag in de ochtendspits ook niet droog. Een actieve regenzone uit het westen arriveert tegen de avond, die daardoor nat verloopt. De matige wind, kracht 3, komt uit de zuidwesthoek. Iets mildere lucht wordt aangevoerd waarin de temperatuur stijgt naar 19 of 20 graden. De zon blijft dinsdag meestal verborgen achter de wolken.

Woensdag en donderdag zien Zwolle en de zon elkaar terug. De kans op een buitje is gering. Er staat wind uit westelijke richtingen. De verwachte middagtemperatuur van ongeveer 18 graden is een beetje tegenvallend voor begin juni.

Foto 1
Een blauwe lucht zoals hier boven de IJsselbrug is maandag niet te zien. - Foto: Hans Smit
Een blauwe lucht zoals hier boven de IJsselbrug is maandag niet te zien.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)