Het weer: Veel bewolking, misschien wat regen

Koeweidepad, voorjaar 2023.
Foto: Hans Smit

Maandag trekt een regenstoring uit Frankrijk over het westen van Duitsland naar het noorden. Of Zwolle een veeg van de regen meekrijgt is onduidelijk. De bewolking van de storing schermt de zon in elk geval enige uren af. De neerslagkans in onze regio is rond het middaguur het grootst, maar misschien blijft alle nattigheid wel ten oosten van de stad.

Later in de middag verwijdert de storing zich. De bewolking wordt dunner en de avondzon komt door. Mogelijk ontstaat een losse bui. Het kwik stijgt maandag van 8 naar ongeveer 13 graden, wat normaal is voor de tijd van het jaar. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten tot westen, kracht 2 à 3.

In de nacht naar dinsdag is het droog en er zijn opklaringen. Zwolle krijgt een transportband van oceaanstoringen over zich heen. Dinsdag komt vanuit het zuidwesten de eerste met buien nabij, vermoedelijk ’s middags. De zon prikt af en toe door de wolken.

De rest van de nieuwe werkweek mag elke dag een regengebied boven onze omgeving worden verwacht. Vanuit het zuidwesten arriveren ze, waar ook de wind vandaan komt. De temperatuur vertoont een geleidelijk stijgende trend tot ongeveer 20 graden komende zaterdag.

Foto 1
Koeweidepad, voorjaar 2023. - Foto: Hans Smit
Koeweidepad, voorjaar 2023.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)