Het weer: Wolken, ook zon en misschien een buitje

Spoolde
Foto: Ank Pot

Maandag kan een buitje over Zwolle trekken. Erg actief ziet het er allemaal niet uit. In de vroege ochtend is de kans wat groter dat een paar druppels uit de wolken worden geperst. Ook in de eerste helft van de middag is dat het geval.

Het is een overwegend droge dag. De zon doet vooral in de middag mee, wolken zijn er zeker ook. De wind komt uit westelijke richtingen en is zwak tot matig. Soms wat vlagerig, aangeblazen door buienwolken op afstand. Het kwik varieert tussen ongeveer 18 graden ’s morgens vroeg tot 27 graden ’s middags. Ondanks dat Zwolle tussen buienstoringen ligt, is het zomers warm. De storingen komen uit het zuidwesten en worden aangestuurd door lagedrukinvloed bij Ierland en Schotland.

Dinsdag is de kans op actieve buien boven Zwolle een heel stuk groter. Het buiengebeuren gaat al in de nacht van maandag op dinsdag van start en onweer is goed mogelijk. Houd je buien-app in de gaten. Later op de dag komt er meer hierheen. De wind zit tijdelijk in de oosthoek, er is aanvoer van broeierig warme lucht met veel bewolking. De Zwolse thermometers wijzen dinsdagmiddag tussen 25 en 30 graden aan.

Woensdag ziet er voorlopig storingsvrij uit in onze omgeving. Onder zonneschijn en wolken is de verwachte middagtemperatuur een zomerse 26 graden. Donderdag gaat een nieuwe actieve buienstoring uit Frankrijk op pad naar het noordoosten. Het is nog de vraag of die op Zwolle afstevent, of ten oosten van ons langs schampt.

Foto 1
Spoolde - Foto: Ank Pot
Spoolde
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)