Meervoudig wereldkampioene Kirsten Wild gaat leerlingen begeleiden in Zwolle

Van links af Anna van der Breggen, Kirsten Wild en burgemeester Peter Snijders.
Foto: Hans Smit

Oud-wielrenster Kirsten Wild gaat CSE-leerlingen begeleiden naar de top in de wielersport. “Als sportmanager wielrennen voel ik me bevoorrecht om deel uit te maken van deze bijzondere school. Voorheen was ik trainer, maar nu ik de regie en eindverantwoordelijkheid voor het wielerprogramma heb, kan ik mijn eigen draai eraan geven en het programma naar een hoger niveau tillen.”

Het plezier van het sporten staat centraal op het CSE. “Soms kijk ik stiekem jaloers naar de talenten hier op het CSE en denk ik: Ik zou willen dat ik dat in mijn tijd ook gehad had. Zoveel ruimte voor sport naast je lestijd en met zoveel experts en sportminnende mensen om je heen. Dat dat hier kan, is echt heel tof!”

Trainers van het CSE hebben elk hun eigen expertise. “Onze mountainbiketrainer voegt technische vaardigheden toe en kijkt met een andere blik naar het fietsen. Vanuit mijn ervaring als wielrenner en coach weet ik wat sporters nodig hebben. Ze komen binnen als talenten en ons doel is hen op te leiden tot topsporters.”

“We blijven een school, dus een goede balans tussen sport en onderwijs is essentieel. Niet iedereen wordt een prof, maar we kunnen leerlingen vaardigheden meegeven die ze dagelijks gebruiken. Mijn doel is om leerlingen breder op te leiden, zowel sportief als maatschappelijk. Naast sport en onderwijs moet er ook tijd zijn om kind te zijn en plezier te hebben tijdens de trainingen. Activiteiten zoals een BMX-clinic kunnen daarbij helpen.”

Het CSE is een unieke school in Zwolle, het is dé topsportopleiding van Nederland. Leerlingen van groep 7 en 8, vmbo, havo, vwo en mbo-studenten kunnen op het CSE-topsport en school combineren.

Foto 1
Van links af Anna van der Breggen, Kirsten Wild en burgemeester Peter Snijders. - Foto: Hans Smit
Van links af Anna van der Breggen, Kirsten Wild en burgemeester Peter Snijders.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)