Het weer: Een pak bewolking, vooral ’s ochtends kans op wat regen

Wandelpad langs de Zwartewaterallee.
Foto: Ank Pot

Donderdag hangt een pak bewolking boven Zwolle. Dit kan wat regen loslaten, de grootste kans daarop in de ochtend. De temperatuur is dan ongeveer 15 graden. In de middag stijgt het kwik naar 19 graden, net als op woensdag, toen de 20 graden net niet werd gehaald.

Wolkenvelden drukten woensdag de opwarming iets en dat gebeurt donderdag ook. De bewolking is van een front dat stagneert boven onze omgeving. Het is hier weinig actief zodat het met de regen meevalt.

De wind is matig, kracht 3, eerst uit het zuiden, ’s middags draaiend naar het zuidwesten en afnemend. In de avond staat er heel weinig wind en kan er mist ontstaan. Vrijdagochtend is het zicht mogelijk slecht in de regio Zwolle.

Vrijdag treuzelt het front nog steeds met veel wolken in onze buurt. De kans op regen stijgt. Vooral in de avond en nacht naar zaterdag wordt het nat. Overdag houden we het nog meest droog. Er staat de hele dag weinig wind. De maximumtemperatuur in de stad is ongeveer 18 graden.

In het weekend krijgen grote oceaandepressies vat op ons weer. De bewolking overheerst en de wind trekt aan vanuit het zuiden tot zuidwesten. Zondag bereikt een actief regengebied Zwolle, vermoedelijk in de middag en avond. De maximumtemperatuur in het weekend ligt op een normaal niveau voor oktober: ongeveer 16 graden.

Foto 1
Wandelpad langs de Zwartewaterallee. - Foto: Ank Pot
Wandelpad langs de Zwartewaterallee.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)