Het weer: Warm en droog met felle zonneschijn

Isala ziekenhuis
Foto: Ank Pot

Maandag rond zonsopkomst om 5.14 uur hangen er mogelijk mistbanken in Zwolle en omgeving. Deze lossen op in de vroege ochtenduren en de stad komt onder een diepblauwe lucht te liggen. De zon schijnt uitbundig tot ze ondergaat om 22.03 uur.

Losse stapelwolken ontstaan vooral ’s middags maar hinderen de felle zonnestraling nauwelijks. Zonkracht 7 wordt verwacht, wat betekent dat de onbeschermde huid zeer snel verbrandt. Insmeren wordt aangeraden of anders de schaduw opzoeken.

De dag start met ongeveer 13 graden op de thermometer. Daarna gaat de temperatuur flink omhoog. Zondagmiddag werd in de stad al 26 graden gemeten, maandag komen daar wel 2 graden bij. Warm en droog zomerweer met een heel zwak oostenwindje.

Dinsdag en woensdag zijn ook zulke zonnige en kurkdroge dagen. Met een beetje meer wind wordt warme lucht uit het oosten tot noordoosten aangevoerd. Het kwik stijgt verder. Misschien wordt woensdag en donderdag in de stad ergens 30 graden bereikt. Dat is tropisch.

Aanvankelijk leek het erop dat donderdag buien zouden opdoemen boven Zwolle. Volgens de huidige berekeningen gebeurt dat pas vrijdag en wordt dan de tropenwarmte verdreven.

Foto 1
Isala ziekenhuis - Foto: Ank Pot
Isala ziekenhuis
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)