Het weer: Nog een tropische dag

Assendorperstraat
Foto: Obbe Bakker

Donderdag krijgt Zwolle er nog een tropisch dagje bij. ’s Morgens bij zonsopgang om 5.15 uur is het op veel plekken in de stad direct al warm: circa 20 graden. ’s Middags stijgen de Zwolse thermometers naar tropische hoogten van 30 graden of meer.

Woensdagmiddag werd in het centrum van Zwolle bij veel zonneschijn ruim 31 °C gemeten. KNMI-weerstation Heino kwam op 29,0 °C. Ook donderdag maakt de zon vele uren boven de stad. ’s Middags drijven sluierwolken op hoogte binnen en er ontstaan stapelwolken. Ze ontwikkelen zich sterker dan op woensdag, maar tot een bui komt het in onze regio waarschijnlijk niet. ’s Avonds is het nog lang warm buiten.

Merkbaar is dat het uit de westhoek waait en niet meer uit het oosten. De wind is zwak tot matig, kracht 2 à 3. Dit kondigt een weersverandering aan, het wordt minder warm. De overgang belooft beschaafd te verlopen. Aanvankelijk verwacht buienrumoer op vrijdag blijft waarschijnlijk uit in Zwolle.

Vrijdag stagneert de middagtemperatuur bij ongeveer 22 graden, wat door velen als prettig wordt ervaren. Er komen flink wat stapelwolken voorbij en de westenwind trekt ’s middags iets aan.

Zaterdag is er nog meer bewolking, desondanks blijft de zon goed in beeld. Het is een droge dag met weinig wind uit het zuiden. Het kwik wordt weer naar een zomers niveau van 25 graden gestuwd. Zondag is het ’s middags ongeveer 22 graden. De kans op een bui is dan wat groter, terwijl het westen van Duitsland de volle laag krijgt.

Foto 1
Assendorperstraat - Foto: Obbe Bakker
Assendorperstraat
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)